Actualitat

Cinema català en femení al Festival de Nara

Del 18 al 22 de setembre el Festival Internacional de Cinema de Nara programa un focus de cinema català realitzat per dones

El Festival Internacional de Cinema de Nara (NIFF), dirigit per la cineasta Naomi Kawase, celebrarà l'edició d'enguany del 18 al 22 de setembre, amb un focus especial dedicat al cinema català realitzat per dones. En el marc del certamen es podran veure els films La hija de un ladrón (2019), de Belén Funes, guanyadora dels Premis Gaudí a Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció i Millor guió; La innocència (2019), de Lucía Alemany, que li va valdre a Laia Marull el Gaudí a Millor actriu secundària; Les Perseides (2019), d'Alberto Dexeus i Ànnia Gabaró; Transoceánicas (2020), de Meritxell Colell i Lucía Vasallo, que farà la seva premiere internacional en el marc del festival; Trinta Lumes (2019), de Diana Toucedo, que va rebre una nominació a Millor documental als Premis Gaudí; i el curtmetratge Vaca (2019), de Marta Bayarri. A banda d'aquests títols, el festival comptarà amb la projecció de My Mexican Bretzel (2019), de Núria Giménez, com a part de la competició internacional.

El focus ha estat comissariat pel productor, director i guionista Lluís Miñarro, que enguany ha estat mereixedor del Premi Pepón Coromina, el guardó de l'Acadèmia del Cinema Català que reconeix el risc, la innovació i la creativitat. 

Aquesta acció, que s'emmarca en l'acord de govern existent entre Catalunya i el Japó, ha estat una iniciativa de l’Institut Ramon Llull amb la complicitat de Catalan Films &TV.


Més informació aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat