Estrenes

Rodrigo Cortés ens transporta a la Varsòvia nazi amb “El amor en su lugar”

El film s’estrena el 3 de desembre a sales de tot l’Estat

Rodrigo Cortés, gaudinat per Buried als XII Premis Gaudí, dirigeix El amor en su lugar (Love Gets a Room), candidata a la XIV edició dels Premis de l’Acadèmia, per mostrar-nos un drama sobre l’amor i la supervivència a la Polònia ocupada pels nazis els anys 40. 

La pel·lícula ens transporta fins al 1942 dins del gueto de Varsòvia, el més gran establert a Europa per l’Alemanya nazi durant la II Guerra Mundial, on jueus i desenes de milers de refugiats de tota Polònia van ser empresonats al bell mig de la ciutat i aïllats del món exterior per un mur. La vida era una lluita ferotge contra la fam i les epidèmies, però l’alta paret de maons no va aconseguir aturar la creació cultural. El amor en su lugar (Love Gets a Room) narra la història real d'un grup d'actors jueus que, en una gelada nit de gener del 1942, interpreta l'obra del dramaturg jueu Jerzy Jurandot - escrita durant la seva reclusió en el gueto de Varsòvia - mentre un dilema a vida o mort sacseja la seva existència. De l’obra real tan sols s’ha pogut recuperar la lletra de les cançons, i la banda sonora del film s’ha composat respectant la tradició del teatre musical del moment.

La pel·lícula és una producció de Nostromo Pictures i Love Gets a Room A.I.E, amb la participació de Televisió de Catalunya.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat