Notícies

III Festa d'Estiu del Cinema Català

Una trentena de pel·lícules de producció catalana han obtingut fins a 106 premis en diferents certàmens fora de Catalunya. A la festa també es van projectar el tràiler de les 15 pel·lícules que s’estrenaran aquest any. Elisenda Nadal, ex-directora de Fotogramas, i Ramon Colom, propietari del cinema Alexandra, van rebre l’homenatge de l’Acadèmia.

L’Acadèmia del Cinema Català va celebrar el dimecres 23 de juny de 2011 la III Festa d’Estiu del Cinema Català amb prop de 500 convidats del sector cinematogràfic català. Mercè Llorens, de la mà del President de l’Acadèmia del Cinema Català Joel Joan, va fer de mestra de cerimònies d’una festa amb moltes cares conegudes del sector cinematogràfic català: actors, directors i productors es van congregar al Palau de Pedralbes per a celebrar els èxits del nostre cinema.

En el transcurs de la festa es van reconèixer les produccions premiades durant l’any a festivals fora de Catalunya: un total de 30 pel·lícules han rebut fins a 106 premis en diferents categories als certàmens celebrats fora de Catalunya. D’altra banda, la Festa també va servir com a marc de presentació de les noves estrenes del cinema català d’aquest any.

Elisenda Nadal, ex-directora de Fotogramas, i Ramon Colom, propietari del Cinema Alexandra, van rebre l’homenatge de l’Acadèmia del Cinema Català en reconeixement per la seva tasca en el món de la comunicació i el cinema.

El conseller de cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i el director de l’Insitut de les Indústries Culturals, Fèlix Riera també van assistir a la III Festa d’Estiu del Cinema Català, així com les actrius i actors Aina Clotet, Cristina Brondo, Miquel Sitjar, Roger Coma, Joan Massotkleiner i Roger Pera, entre d’altres. També els directors Agustí Villaronga, Pau Freixas, Judith Col ell –també vice-presidenta de l’Academia del Cine espanyola- Jordi Cadena i Agustí Vila es van apropar a la Festa d’Estiu del Cinema Català. L’ex-President de la Generalitat Pasqual Maragall, acompanyat de Diana Garrigosa i l’equip de Bicicleta Cullera Poma amb Carles Bosch al capdavant, van assistir a la Festa.
A banda, també es van donar cita dissenyadors com Toni Francesc, creador del vestit que lluïa la presentadora Mercè Llorens, o Josep Abril. La presentadora Bibiana Ballbé, Ariadna Oltra i Espartac Peran tampoc es van perdre la festa.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat