Notícies

El festival de Sitges aposta pel cinema català de gènere

Un any més, les produccions catalanes de cinema fantàstic troben el seu lloc a Sitges. Aquest any són 7 les produccions catalanes que podran veure's durant el transcurs del Festival.

Serà una producció catalana, Grand Piano d'Eugeni Mira (Nostromo Pictures, Antena 3 films, Telefonica Producciones) l'encarregada d'inaugurar la 46ª edició del festival, després del seu èxit al Fantastic Fest d'Austin (Texas). La cinta compta amb un repartiment internacional on destaquen Elijah Wood i John Cusack. Wood dóna vida a un pianista que rep una amenaça de mort si falla en el concert més important de la seva carrera.

El certamen oferirà la première mundial de Mindscape (Ombra Films, Roxbury Pictures, Antena 3 Films, The Safran Company), l'òpera prima de Jorge Dorado i el primer treball de la nova productora de Jaume Collet-Serra. El film explica la inquietant història d'un home capaç d'entrar a la memòria dels altres que s'ocuparà del cas d'una noia problemàtica per determinar si és una sociòpata o una víctima d'un trauma.

D'altra banda, el festival també aposta per dues produccions de la nova generació de cineastes catalans. Es tracta de Los inocentes, una producció de l'ESCAC dirigida per una dotzena de directors i tècnics alumnes de l'escola, i la peculiar Hooked up, de l'exalumne de l'ESCAC, Pablo Larcuen, rodada amb un iPhone.

El ja habitual Manuel Carballo torna a Sitges – on va presentar El último justo i La posesión de Emma Evans- per presentar la pel·lícula de zombies The returned (Castelao Productions, Ramaco Media), una co-producció amb Canadà. També podrà veure's Enemy de Dennis Villanueve, un thiller basat en un relat de José Saramago i protagonitzat per Jack Gyllenhaal.

I per últim, el festival també té una proposta catalana pels més petits. La superproducció Mariah Mundi and the Midas Box de Jonathan Newman (Arcadia Motion Pictures, Afrodita audiovisual, Cronos entertainment, Entertainment Motion Pictures, Nix films, Telefonica Producciones, The Kraken Films) s'estrenarà mundialment a Sitges on els espectadors més joves podran gaudir d'aquesta cinta d'aventures amb fantasia i misteri.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat