Notícies

Gran presència catalana al XI Festival de Cine Europeu de Sevilla (SEFF)

L'11a edició del Festival de Cine Europeu de Sevilla té lloc del 7 al 15 de novembre.

El camí més llarg per tornar a casa, òpera prima del director Sergi Pérez, és l’única producció catalana que participa en la Secció Oficial del festival.

La pel·lícula narra la història d'en Joel, que des de fa temps evita sortir de casa, però que un bon matí s’hi veu obligat quan es troba l’Elvis, el gos de la seva dona, moribund i assedegat. Al deixar-se les claus dins de casa, en Joel passarà tot el dia intentant desesperadament tornar a entrar al seu refugi, a casa seva.

El protagonista absolut d’aquest llargmetratge és l’actor Borja Espinosa, el qual col·labora amb Sergi Pérez des del 2007. Completen el repartiment Miki Esparbé, María Ribera, Pol López, Sara Espígul i Silvia Esquivel.

Sergi Pérez és un realitzador graduat a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). El seu projecte de final de carrera, El buen aviador ha estat seleccionat a diversos festivals, com el Festival de San Sebastián. També és remarcable la seva tasca en publicitat i com a realitzador de múltiples videoclips per a grups com Manel, Mishima i Joan Dausà.

La pel·lícula és una producció de les catalanes Niu d’Indi i No hay Banda, SL. S’ha finançat a través del micromecenatge. Si en vols veure el tràiler, fes ‘clic’ aquí.

A la secció Las Nuevas Olas trobem La fossa de Pere Vila i Barcelò. El film, protagonitzat per Emma Vilarasau, Lluís Homar i Àlex Monner, narra la vida d’en Josep a mode de flashback. En Josep és un ancià que viu en un geriàtric. En la seva soledat l’acompanya una vella ràdio que escolta a la seva habitació. A través d'aquesta coneixerà la notícia de la troballa d’una fossa comuna de la Guerra Civil amb centenars de soldats republicans. Aquest serà el detonant que farà que l’ancià vulgui fugir del geriàtric. El viatge el portarà a les muntanyes on va tenir lloc la batalla de l’Ebre, moment clau de la guerra. 

El film és una producció de DDM Visual i Manium Produccions, amb la col·laboració de micro-mecenes.

De la cordovesa establerta a Barcelona, Pilar Monsell, arriba la pel·lícula documental África 815 (Proxémica) que competeix a la secció Resistencias, on la directora reflexiona sobre vivències familiars. El film narra els anys quan el seu pare realitza el servei militar al Sàhara, després del fracàs del seu projecte familiar i l’acceptació de la seva orientació sexual. Així África 815 rememora aquest paradís perdut on el pare de Monsell sempre va voler tornar. Per veure el tràiler, fes ‘clic aquí.

A la secció Resistencias també trobem el documental Cábala Caníbal de Daniel V. Villamediana, coproduïda per la suïssa Alina Film i Llúis Miñarro. La pel·lícula mostra un doble viatge: el primer busca una identitat familiar arrelada a Castella de la que se’n desprèn l’exili i l’èxode; del segon ens porta als canals subterranis de la cultura espanyola on la llibertat i la rebel·lia sempre han estat perseguides. Quan els dos viatges es troben a l’Espanya negra que tot ho empresona, només queda fugir. Per veure el tràiler, fes ‘clic’ aquí.

En aquesta secció també hi participa Lunático dirigida per Eduard Sola i escrita conjuntament amb Mireia Ubero. Va començar com a projecte de final de carrera a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) per acabar convertint-se en una “pel·lícula de veritat” com diu el seu director.

Lunático narra la història d’Eduardo Guerrero i Rosario Delgado, els avis del director. Al film, que és més aviat un documental, la tendresa i la fantasia es combinen en la quotidianitat de la vida. Un homenatge a la gent gran, produït per ESCAC Films. 

Finalment i fora de concurs, a la secció Special Screening hi trobem Antígona despierta de la directora argentina establerta a Barcelona, Lupe Pérez García, coproducció catalana de Toma 78 amb l’espanyola Labryint Films i la coproducció catalana L'Arca de Noè dirigida i escrita per Adán Aliaga i David Valero i produïda per Nadir Films i les espanyoles Frida Films i Jaibo Films

Per a més informació sobre el Festival, no dubteu en dirigir-vos a aquest enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat