Notícies

Descobertes del cinema: 10 anys de Cinema en curs

10anyscinemaencurs

Dimarts 27 d'octubre a les 20h, al Zumzeig s’inaugura La sala dels cineastes, una programació regular a càrrec d'Unión de cineastas, amb una sessió dedicada a Cinema en curs.

Unión de cineastas (UC) és una associació que reuneix a més de 250 cineastes –directors, sonidistes, càmeres, programadors, docents, crítics - amb l’objectiu comú d’oferir noves rutes pel cinema espanyol i enfortir el vincle entre cinema i educació.

Des de la UC es va crear l’any passat La sala de los cineastas, un espai de programació regular al Círculo de Bellas Artes de Madrid. El proper 27 d’octubre s’inaugura La sala dels cineastes a Barcelona, una programació quinzenal a la sala Zumzeig, que es concep com un lloc de trobada que faltava a la ciutat: un espai on projectar i compartir experiències i idees, on generar projectes i diàlegs entre cineastes, productors, actors i actrius, docents, crítics o programadors, i els alumnes de les diferents escoles i universitats de la ciutat.

Cada sessió tindrà un format flexible de projeccions i sempre comptarà amb diferents convidats que abordaran aspectes artístics, industrials o tècnics del cinema. La sala dels cineastes proposa veure i pensar el cinema en un espai on es produeixin iniciatives, trobades i equips creatius, i s’estableixin vincles amb les altres disciplines artístiques i els esdeveniments culturals de la ciutat.
La primera sessió de La sala dels cineastes es dedicarà a Cinema en curs, coincidint amb la celebració del seu 10è aniversari. Ambdós projectes comparteixen moltes vocacions: entre elles, donar a conèixer i descobrir el cinema des de dins, posar-lo en relació, reflexionar sobre els seus processos de creació.

Cinema en curs és un programa de pedagogia del cinema a escoles i instituts. Iniciat el 2005 a Catalunya, actualment es desenvolupa també a Galícia, Madrid, Argentina i Xile. El projecte vehicula una descoberta aprofundida, reflexiva i creativa del cinema, des de el visionat i la pràctica. En el marc de Cinema en curs es desenvolupen tallers impartits conjuntament per cineastes i docents dins l’horari lectiu, així com moltes altres accions i línies de treball associades: Petit Cinema en curs, Moving Cinema, formació del professorat, col·laboracions amb espais d’exhibició, recerca metodològica i elaboració de propostes pedagògiques, etc.

Després d'una presentació dels processos cinematogràfics i pedagògics que es desenvolupen a Cinema en curs, es projectaran una selecció de Minuts Lumière, una peça de Petit Cinema en curs i tres curtmetratges de ficció i documental realitzats per nois i noies d’entre 10 i 18 anys de contextos molt diversos. Reflexionarem sobre com descobreixen el cinema, sobre tot allò que el cinema els descobreix i sobre el que les seves mirades ens descobreixen del cinema.

+ info: www.uniondecineastas.es

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat