Notícies

XIX edició del Festival Europeu de Curtmetratges de Reus

festival reus

El FEC 2017 programarà 25 curts europeus a competició de 17 països en la secció oficial i reunirà a Reus a bona part dels seus realitzadors i també oferirà diverses seccions paral·leles, trobades amb realitzadors, concursos, tallers, activitats per a infants i molt més.

Reus acollirà del 29 de març al 2 d'abril el XIX Festival Europeu de Curtmetratges (FEC Festival), un dels esdeveniments amb més projecció internacional de la ciutat (Capital Cultural Catalana 2017) i que s'ha consolidat com a un dels certàmens de referència dedicats al curtmetratge de ficció europeu. A més d’oferir un punt de trobada per a directors, públic i estudiants de cinema, el FEC Festival completa la seva programació amb un seguit d’activitats paral·leles, com ara trobades amb realitzadors, tallers o projeccions especials.

Per segon any consecutiu, la secció Panorama CAT -amb 8 curtmetratges d’autoria catalana- premiarà el talent de casa nostra, amb un jurat específic integrat per Carles Prats (gerent de Vermuts Miró), Oriol Sala-Patau (productor de televisió i cinema) i Bel Olid (escriptora). L’obra guanyadora, triada entre les seccions Competició i Panorama CAT, serà distingida com a Millor Producció Catalana amb un premi de 1.500€.

Pel que fa a la secció oficial a competició, enguany el FEC Festival ha programat 25 films (un més respecte a les edicions anteriors) pertanyents a 17 països, entre els quals destaca la presència deTimecode de Juanjo Giménez (projecte nascut a Reus, nominat als Oscar 2017 en la categoria a millor curtmetratge), qui rebrà un especial homenatge durant la sessió inaugural.

El jurat de la XIX edició estarà integrat per l'il·lustrador francès Serge Bloch, la directora de cinema Mar Coll, el director anglès Gabriel Gauchet, la periodista i presentadora de televisió Elisenda Roca i per Marcello Zeppi, president del Festival Internacional de Curtmetratges de Montecatini (Itàlia). Com a novetat, enguany també s'afegirà un jurat integrat per joves de diferents instituts a fi de deliberar el lliurament dels següents guardons: 1r premi al Millor Curtmetratge (3.500€), 2n premi al Millor Curtmetratge (2.000€), 3r premi al Millor Curtmetratge (1.000€), premi del Públic al Millor Curtmetratge, premi Bigas Luna a la Millor Història, 1r premi al Millor Microfilm (800€) i 2n Premi al Millor Microfilm (500€), a banda del Premi al Millor Curtmetratge de Producció Catalana.

També, hi participaran 10 curtmetratges europeus dintre de la secció paral·lela Panorama, la qual reuneix els treballs que, malgrat no haver estat seleccionats a concurs, destaquen per la seva qualitat i opten al premi del Públic.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat