Notícies

Ha mort Antoni Llorens, exhibidor i distribuidor cinematogràfic

lauren films

El funeral va tenir lloc el dilluns dia 20 de març a les 16:30h a la Parròquia Santa Maria de Cambrils, al carrer Cardenal Vidal i Barraquer, número 20 d'aquesta població.

El productor, distribuïdor i exhibidor de cinema i creador de Lauren Films, Antonio Llorens ha mort als 76 anys a l'hospital de Reus (Tarragona). 

Nascut a Cambrils el 7 de maig del 1940, va crear Lauren Films l'any 1980, que va distribuir, entre d'altres, pel·lícules dirigides per Woody Allen o Quentin Tarantino, així com altres films europeus de gran prestigi i èxit de públic com Ojos negros, Adiós muchachos, Cinema Paradiso, Como agua para chocolate, El paciente inglés i La vida es bella.

Llorens va ser un gran difusor del cinema català i també del cinema doblat en català. Va produir més de 15 pel·lícules, entre elles, La Ley del deseo i Mujeres al borde de un ataque de nervios, del director Pedro Almodóvar, que va guanyar el Goya a millor pel·lícula l'any 1988 i va ser nominada a un Óscar.

L'any 1997, Llorens va rebre el Premi Nacional de Cinema de Catalunya, "per la seva tasca continuada en la promoció de la indústria del cinema, la creació d'una xarxa de cinemes a Catalunya i per la difusió del cinema en català i del cinema doblat al català". Al llarg de la seva carrera ha produït a directors catalans com Bigas Luna, Ventura Pons o Antonio Chavarrías, amb obres com Amic/Amat, El perquè de les coses i el documental nominat als Oscar Balseros.

Va ser President de l'Associació de Distribuïdors Cinematogràfics de Catalunya i també va destacar en el terreny de la televisió impulsant el canal privat CAT 4 TV, que emetia a Tarragona i Vilanova. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat