Notícies

Retrospectiva de Pere Portabella a Lisboa

pere portabella1

La Cinemateca Portuguesa de Lisboa celebra del 20 al 31 de març una retrospectiva especial al director i agitador cultural Pere Portabella, Premi Gaudí d'Honor 2012.

La Cinemateca Portuguesa, un dels centres cinematogràfics més coneguts del món, dedica durant el mes de març, una retrospectiva a Pere Portabella, la feina del qual està sempre oberta a qüestionar la normalització i les regles hegemòniques de representació a través de la demolició dels límits i les estructures dominants. La seva feina, desenvolupada durant gairebé sis dècades ha expandit les possibilitats de trobada entre el cinema, l'avantguarda i la política.

Portabella ha produït films de directors com Luis Buñuel, Marco Ferreri o José Luis Guerín.

En la vessant política, ha estat una persona clau en la lluita anti-franquista i la transició democràtica. Va ser senador, parlamentari i un dels redactors de la Constitució.

Al llarg de la seva carrera se li han fet nombroses retrospectives al MoMA, el Tate Modern, el Centre Pompidou, el Museo Reina Sofía, el Festival de Cinema de Rotterdam o al BAFICI de Buenos Aires entre d'altres.  

Aquesta retrospectiva a la Cinemateca Portuguesa, projectarà un total de 21 títols -entre els quals Vampir, Umbracle i la seva última pel·lícula General Report II, així com 7 altres títols seleccionats per ell mateix com Carte Blanche. Portabella presentarà tres de les sessions, amb un debat amb Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, i Josep Ramoneda, filòsof, promotor cultural i un dels escriptors més reconeguts de l'esfera política espanyola. 

Per més informació sobre la retrospectiva, cliqueu aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat