Notícies

La Fundació Col·lecció Josep M. Queraltó signa dos nous convenis de col·laboració

conveni fundaciojosepmqueralto

La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó firma un conveni amb el Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya i la Federació Espanyola.

La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó ha signat recentment dos convenis de col·laboració amb dos entitats del sector de l’exhibició. El 26 de maig ho va fer amb el Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya, amb l’assistència de Camilo Tarrazón, president del Gremi, Pilar Sierra, directora d’aquesta entitat, Josep M. Queraltó, Jordi S. Bonet i María Lluïsa Pujol, president d’Honor, president i directora respectivament de la Fundació. El 5 de juny es va formalitzar la signatura amb la Federación de Cines de España (FECE), amb la presència a l’acte de Juan Ramón Gómez Fabra, president de FECE, Ángeles San Gabino, directora general d’aquesta entitat, i Jordi S. Bonet i Maria Lluïsa Pujol.

Les entitats acorden en el conveni col·laborar en diferents activitats culturals i educatives relacionades amb el cinema i l’audiovisual i la defensa de la part tècnica, participant, per exemple, en conferències, exposicions, projecció de documentals, etc. Així mateix, tant el Gremi como FECE es comprometen a donar suport institucional a aquelles iniciatives dutes a terme per la Fundació que puguin fer possible la realització d’un espai museístic referent a Europa dins de Catalunya (Barcelona) o en una altra ciutat espanyola.

La Federació de Cinemes d'Espanya (FECE), institució empresarial sense ànim de lucre creada el 1977, amb la finalitat de representar al sector d’exhibició cinematogràfica a Espanya, i el Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya reconeixen que la Col·lecció Josep M. Queraltó és una eina fonamental per a la difusió de la cultura i educació cinematogràfica, essent de gran importància preservar aquesta col·lecció i que algun dia arribi a ser un espai rellevant en el coneixement del sector cinematogràfic i audiovisual no només a Espanya sinó també a la resta d'Europa.

El Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya aglutina la major part de les empreses d’exhibició cinematogràfica de Catalunya, tant grans, mitjanes com petites, amb independència pel que fa a l’origen de l’empresa i el tipus de programació que ofereix (cinema comercial, d’autor, reposicions ...) que tinguin sales d’exhibició a Catalunya. L'entitat està formada per 485 pantalles (58 cinemes) del total de 735 pantalles existents a Catalunya. Respecte a la quota de mercat, els cinemes del Gremi acullen el 85% del total dels espectadors que van al cinema a Catalunya.

Els socis de FECE són empresaris de cinema, empreses d’exhibició cinematogràfica, associacions i agrupacions empresarials i entitats associatives. En el seu conjunt integren i vénen a representar el 80% del total de pantalles existents al país.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat