Notícies

Una nova bomba al Liceu

Diafragma els informa que el proper 12 de març s'estrenarà el nou documental de Carles Balagué, 'La Bomba del Liceu', un projecte que compta amb la participació de l'escriptor Eduardo Mendoza, el novelista Francisco González Ledesmao l'historiador Lluís Permanyer, entre d'altres. I que completa la seva quatrilogia històrica iniciada amb 'La Casita Blanca, la ciutat oculta', i continuada amb 'De Madrid a la Lluna' i 'Arropiero, el vagabund de la mort'.
'La Bomba del Liceu' aborda un fet que va commocionar la societat catalana de finals del segle XIX: L’anarquista Santiago Salvador va llançar una bomba a la platea del Gran Teatre del Liceu amb el resultat de vint morts. Més d’un segle més tard, el documental és una reflexió sobre aquells fets, amb diversos testimonis, com el novel·lista Eduardo Mendoza o l’historiador Lluís Permanyer, entre d’altres.
L’anarquisme, el modernisme, les execucions públiques i la burgesia del s. XIX es donen la mà amb la memòria històrica de la ciutat i les reivindicacions antisistema, sempre amb el Teatre del Liceu com a espai d’una confrontació que avui encara és present.
Tenen a la seva disposició el dossier de premsa amb més informació i fotos en:

http://www.diafragmapc.com/FT.asp?id=11

{morfeo 66}

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat