Notícies

El talent català desembarca un any més al Festival de Màlaga


El Festival de Màlaga ha anunciat la programació de la seva 23a edició, que tindrà lloc del 13 al 22 de març, amb notable presència catalana

En un acte presidit per l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, i pel director del festival, Juan Antonio Vigar, juntament amb representats polítics i de diverses entitats col·laboradores del certàmen, el Festival de Màlaga ha anunciat la programació completa de la seva 23a edició. 

La Secció oficial d'enguany inclourà un total de 25 títols d'entre els quals en destaquen 6 produccions catalanes a concurs: El diablo entre las piernas, del mexicà Arturo Ripstein, amb producció d'Oberon Cinematogràfica; La lista de los deseos, d'Antonio Díaz, produïda per A Contracorriente Films; Las niñas, de Pilar Palomero, amb producció d'Inicia Films i Bteam Producciones; Uno para todos, de David Ilundain, amb producció d'Inicia Films, A Contracorriente Films i Fasten Films; La boda de Rosa, dirigida per Icíar Bollaín i produïda per Setembro Cine; i Hogar, d'Alex i David Pastor, amb producció de Nostromo Pictures i Netflix. 

Fora de concurs, trobem el film inaugural Ofrenda a la tormenta, dirigida per Fernando González Molina i produïda per Nostromo Pictures; i les sèries La línea invisible, dirigida per Mariano Barroso i produïda per Movistar+ en col·laboració amb Sinsentido Films i Corte y Confección de películas; Valeria, co-dirigida per Inma Torrente i la barcelonina Nely Reguera, amb producció de Netflix; i Hit, de Joaquim Oristrell, produïda per RTVE. 

En la secció Zonazine es podrà veure la nova pel·lícula de Ventura Durall, L'ofrena, protagonitzada per Àlex Brendemühl, Anna Alarcón i Verónica Echegui, i escrita per Durall, Guillem Sala i Clara Roquet. La secció del festival que aposta pel nou cinema també acollirà l'estrena de l'opera prima de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, Les dues nits d'ahir, produïda per Benecé Produccions i sorgida d'un projecte de final de grau dels estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra. 

Pel que fa a la secció Màlaga Premiere, es podran veure un total de 4 pel·lícules catalanes: A stormy night, el debut de David Moragas produït per Oberon Media i Antaviana Films; Isaac, dirigida per Ángeles Hernández i David Matamoros, amb producció de Mr. Miyagi Films; Kosta (The Paradise), dirigida per Marja Pyykkö, amb producció de Mediapro; i La maldición del guapo, de Beda Docampo, amb producció d'Arcadia Motion Pictures. 

En les seccions dedicades al documental destaquen fins a 10 pel·lícules amb participació de productores catalanes. A la Secció Oficial de llargmetratges documentals es podrà veure: Toloriu, de Patricia Ordaz, produït per Inicia Films, Sanmao, la novia del desierto, de Marta Arribas i Ana Pérez, amb producció d'Ikiru Films, El secreto del Dr. Grinberg, d'Ida Cuéllar, produït per Polar Star Films, La Mami, de Laura Herero, produït per Gadea Films, i Retrato de un artista siempre adolescente (una historia de cine en Cuba) de Manuel Herrera, amb producció de Mediapro. Pel que fa a la Secció Oficial de curtmetratges documentals, hi podrem veure DIYSex, un projecte gestat al Màster en documental de creació de la UAB, dirigit per Juanjo Álvarez, Yaiza de Lamo, Maria Lorente i Mariona Vázquez; Lonely Rivers, de Mauro Herce, guardonat en la passada edició dels Premi Gaudí per la fotografia de Lo que arde (2019); Una revuelta sin imágenes de Pilar Monsell i ΚΛΕΙΣΑΜΕ de Sol Prado.

I pel que fa als curtmetratges de ficció, el festival malagueny projectarà una extensa selecció de produccions. Entre els 8 títols catalans seleccionats hi podrem veure Panteres, d'Èrika Sánchez, seleccionat recentment a la Berlinale; Gang, d'Àlex Sardà, candidata a la passada edició dels Premis Gaudí, o El codi interior, dirigit per Pau Subirós, reconegut als Gaudí pel guió de La plaga

Durant la 23a edició del festival, el director, guionista, muntador i membre de l'Acadèmia del Cinema Català Carlos Marques-Marcet, serà reconegut amb el Premi Màlaga Talent-La Opinión de Màlaga.


Més informació: festivaldemalaga.com

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat