Notícies

‘Animal’ s’emporta el Premi del Públic Jove del Cinema Europeu 2022

57 joves catalans conformen el jurat del Premi a Catalunya

El diumenge 13 de novembre es va celebrar la jornada de debat i votació del Premi del Públic Jove del Cinema Europeu en una edició que va tornar al format presencial després de dues que es van celebrar en línia per les restriccions causades per la pandèmia. En total, 57 joves catalans amants del cinema, d’entre 12 i 14 anys, van participar-hi amb el seu vot, que es va sumar al que van emetre centenars de nois i noies representants de 42 països europeus per triar la millor pel·lícula juvenil europea d’entre les tres nominades.

La jornada a Catalunya va arrencar a les 9:30h del matí amb una benvinguda a càrrec d'Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, que cada any acull la celebració del Premi a Barcelona des de la primera edició, i de Judith Colell, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català. Un cop feta la presentació, els participants van veure a la Filmoteca les tres pel·lícules nominades i van participar, després de cada projecció, als debats i discussions dinamitzades per Drac Màgic.

L’actriu i acadèmica Maria Morera, protagonista de les pel·lícula La vida sense la Sara Amat (Laura Jou, 2019) i Libertad (Clara Roquet, 2021), amb la qual es va alçar amb el Premi Gaudí a Millor protagonista femenina, va compartir amb els joves membres del jurat a Catalunya la seva experiència en la interpretació. Seguidament, per gentilesa de FilminCAT es van sortejar en directe les tres subscripcions mensuals que va voler obsequiar la plataforma catalana entre els participants.

Enguany, les tres pel·lícules que es disputaven el premi eren Animal, de Cyril Dion (França, 2020), proclamada guanyadora de la 8a edició del Premi; Els somnis són com tigres salvatges, de Lars Montag (Alemanya, 2021), i La reina de la comèdia, de Sanna Lenken (Suècia, 2022), que va ser la preferida del jurat català. El veredicte es va anunciar a les 20:00h en una cerimònia conduïda per dos membres del consell jove de l'European Film Club i retransmesa en directe a https://yaa.europeanfilmawards.eu/

El Premi del Públic Jove del Cinema Europeu és una iniciativa de l'European Film Academy EFA que busca promocionar l'accés dels joves al cinema europeu i fomentar el seu interès i coneixement de la societat, història i diversitat cultural europea. A Catalunya, l'amfitrió és la Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català i la dinamització de Drac Màgic.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat