La segona convocatòria de la Residència de guions repeteix èxit d'inscripcions

348 projectes entraran a la fase de selecció

La Residència de guions de l’Acadèmia del Cinema Català va tancar la segona convocatòria el passat 16 d’abril. 

S’han presentat un total de 348 projectes, repetint així l’èxit de participació de la primera edició. D’aquests 226 són guions versió original en  català, 118 en versió original en castellà i 11 projectes en altres llengües. En termes de gènere, un 50% dels projecte estan escrits per homes, un 47% per dones i un 3% per persones no binàries.

Durant els pròxims mesos s’activa el procés de selecció per decidir quins seran els 8 projectes seleccionats, que podran gaudir de la segona Residència entre l’octubre del 2023 i el juny de 2024.

Els i les seleccionades rebran un acompanyament estable durant 9 mesos, amb el seguiment a càrrec d’un/a tutor/a assignat/da, una beca dotada amb 1.400€ mensuals per projecte, així com un programa complet de classes magistrals i tallers a càrrec de ponents nacionals i internacionals, i diverses activitats de trobada amb la indústria. Els projectes seleccionats també podran gaudir d'estadies de treball fora de Barcelona gràcies a la col·laboració de Faberllull i Institut Ramon Llull.

La incubadora de guions per a llargmetratges de ficció organitzada de la mà de GAC - Guionistes Associats de Catalunya i dirigida per la cineasta Carla Simón, compta amb el finançament dels Fons Europeus NextGeneration, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resil·liència, a través de l’ICAA; l’ICEC i l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració de DAMA, ESCAC, Blanquerna - URL i UPF.

bannerweb candidatesxiii