L’Acadèmia del Cinema Català obre la convocatòria de la 3a edició de la Residència de guions

Inscripcions obertes del 2 de febrer a l’1 de març

La Residència de guions de l’Acadèmia del Cinema Català obre convocatòria per a la recepció de projectes per a la seva tercera edició. El període d’inscripcions s’obrirà el 2 de febrer i es tancarà l’1 de març. El programa s’iniciarà el mes de setembre de 2024 i finalitzarà el mes de maig de 2025.

NOVETATS! Després de l’experiència de les dues primeres edicions, la Residència segueix creixent i per la tercera edició se seleccionaran 10 projectes. L’ampliació de projectes respecte a les dues edicions anteriors respon a la inclusió en la selecció de 2 projectes de llargmetratge documental. Aquests se sumaran als 8 projectes de llargmetratge de ficció (incloent animació) als que se’ls oferirà un acompanyament estable durant 9 mesos que inclourà el seguiment a càrrec d’un/a tutor/a assignat/da, una beca dotada amb 12.600 € total per projecte, així com un programa complet de classes magistrals i tallers a càrrec de ponents nacionals i internacionals, i diverses activitats de trobada amb la indústria. Els projectes seleccionats també podran gaudir d’estadies de treball fora de Barcelona gràcies a la col·laboració de Faberllull i Institut Ramon Llull.

El programa de suport al desenvolupament garantirà la participació de projectes en llengua catalana (com a mínim 8 dels 10 seleccionats), així com una selecció totalment paritària. També es reservaran places per a projectes amb autors/es menors de 30 anys i majors de 50 anys i es vetllarà per la pluralitat de gèneres i narratives cinematogràfiques, així com per la diversitat de gènere, origen ètnic o racial, orientació sexual, classe social i diversitat funcional, tant a nivell d’autoria com temàtic.

El comitè de selecció valorarà la qualitat artística, així com la seva singularitat o aportació diferencial, l’interès de la temàtica o personatges del projecte, la viabilitat de materialització del guió en pel·lícula i el perfil i biofilmografia dels autors/es.

Tota la documentació s’haurà d’adjuntar a través del formulari online habilitat a partir del dia 2 de febrer a les 9h, i fins l’1 de març a les 15h

La incubadora de guions per a llargmetratges de ficció organitzada de la mà de GAC - Guionistes Associats de Catalunya i dirigida per la cineasta Carla Simón, ha comptat en les dues edicions anteriors amb el finançament dels Fons Europeus NextGeneration, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resil·liència, a través de l’ICAA; l’ICEC i l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració de DAMA, ESCAC, UPF, Blanquerna - URL, l’Institut Ramon Llull i CAN Farrera. Consulta les bases completes en català i en castellà aquí.

Consulta la web de la Residència de guions per a més informació.

bannerweb candidatesxiii