Notícies

Grans produccions catalanes guardonades al Festival Zoom 2014

L’entrega dels premis va tenir lloc durant la gala de clausura del certamen el dissabte 29 de desembre a Igualada. Les catalanes El cafè de la Marina, Les nenes no haurien de jugar a futbol i L’últim ball de Carmen Amaya van ser les guardonades.

Una edició marcada per la gran aposta del certamen d' acollir pel·lícules d’àmbit internacional. El Festival Zoom es consolida com un referent en el panorama de la ficció televisiva, convertint-se en un aparador de les entrenes de les millors produccions a nivell internacional i com a lloc de trobada entre professionals.

El Jurat oficial, compost per Josep Maria Benet i Jornet, Anna Barrachina, Quim Casas, Susana Herreras, Albert Plans i Alain Hernández, ha escollit la ficció alemanya The Chosen ones dirigida per Christoph Rölh com a Millor Pel·lícula. El film també ha estat el favorit del Jurat Jove.

El premi a la Millor direcció ha recaigut sobre Sílvia Munt per El cafè de la Marina, una TV-movie de ficció escrita per la directora i actriu juntament amb Mercè Sarrias i produïda per Oberon Cinematogràfica, Televisió de Catalunya i TVE amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Marta Sánchez, guionista de Les nenes no haurien de jugar a futbol s’ha endut el premi al millor guió. La pel·lícula dirigida per Sonia Sánchez Romo és una producció de Zentropa Spain, Zentropa Sweden, Televisió de Catalunya, Pep Armengol i Döce Entertainment.

L’Associació d’empreses vinícoles DO CAT (Denominació d’origen Catalunya) va fer entrega del Premi DO CAT a la Millor TV-movie catalana a la producció L’últim ball de Carmen Amaya dirigida per Judith Colell, amb guió d’Alfred Pérez i Roger Danès produïda per Batabat, Televisió de Catalunya i TVE. La millor sèrie espanyola ha estat El tiempo entre costuras produïda per Boomerang TV i retransmesa per Antena 3.

Eskiper de Pedro Collantes es reconeix com a Millor curtmetratge i Entre Pipas de Jorge Cassinello rep el premi a Millor Websèrie del Zoom Jove. Els pilots de ficció VHS i El mort viu són els guanyadors del premi Showcase. El primer també ha aconseguit el premi del públic. Ambdós han estat produït per ESCAC Films.

El cinquè Premi Joan Poch de Mallerich reconeix la trajectòria de Llorenç Miquel, director artístic de cinema igualadí. El guardó té per objectiu fomentar l’actitud creativa, la recerca ideològica i la qualitat humana dels professionals d’Igualada o l’Anoia vinculats amb el sector audiovisual i l’atorga la Fundació Mallerich en memòria de Joan Poch, pioner del tèxtil amb la marca Mallerich que durant tota la seva vida va fer d’aquests valors un referent.

Com ja va publicar l’Acadèmia anteriorment, el premis d’Honor han estat per l’actriu Emma Vilarasau, el comunicador Manuel Fuentes i la productora Gestmusic. El Premi Auguri Sita Murt ha estat concedit a l’actriu igualadina Diana Gómez Raich. Per a més informació, consulteu la notícia del 26 de novembre.

Per a més informació sobre el Festival Zoom feu ‘clic’ aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat