Notícies

Paco Poch, "La propera pell" i el Cineclub Manresa, Premis José Maria Nunes

 cineclubisme4asetmana

La Federació Catalana de Cineclubs atorga els premis cada any en record del cineasta José Maria Nunes. El 3 d'octubre es celebrarà l'entrega dels premis, acte que serà el tret de sortida de la IV Setmana del cineclubisme català.

Del 3 al 7 d'octubre es celebrarà la IV Setmana del cineclubisme català, durant la qual els cineclubs seran presentats a la seu de la Filmoteca de Catalunya. Els films seleccionats enguany són cinc: Cineclub Vic: Orígens (presentada pels realitzadors), La torre de los siete jorobados (presentada per Romà Gubern), La propera pell (presentada pels seus directors, Isaki Lacuesta i Isa Campo), Le Havre (homenatge a Luce Vigo) i Tikkun (estrenada a Catalunya i guanyadora a Locarno 2016).

 

Premis José Maria Nunes

Aquests premis, creats el 2011, recorden la figura de José Maria Nunes, un cineasta reivindicatiu, transgressor i compromès que va construir la seva filmografia al marge de la comercialitat i a contracorrent de modes i convencions. El seu cinema va trobar en els cineclubs el seu lloc natural d'exhibició. 

El jurat d'aquest any està format per Neus Ballús (realitzadora), Jordina Medalla (Cineclub de l'AC Granollers) i Rosa Llinàs (Junta FCC i Cineclub Diòptria de Figueres). 

El jurat ha decidit dos dels tres premis:

El Premi José Maria Nunes al millor fet cineclubista, que reconeix la tasca del Cineclub Manresa per les activitats organitzades en motiu del seu 60 aniversari. 

El Premi José Maria Nunes a la persona o entitat relacionada amb el cineclubisme, atorgat al productor i distribuïdor Paco Poch

El Premi José Maria Nunes a la millor pel·lícula catalana (escollit pels cineclubs) és per La propera pell (Isaki Lacuesta, Isa Campo, 2016), gran guanyadora dels IX Premis Gaudí. 

 

Per consultar tota la programació de la IV setmana del cineclubisme català podeu visitar el següent enllaç.

 

Els cineclubs incrementen el nombre d'espectadors

Segons les dades del cineclubisme català del 2016, els cineclubs van realitzar 1.321 sessions, de les quals un 30% van ser en llengua catalana (doblada, versió original o subtitulada); un 12% de producció catalana i un 66% en versió original subtitulada. Les sessions en VOS augmenten un 3% respecte el 2015 i la presència de la llengua catalana un 6%.

Les sessions cineclubistes van tenir una mitjana de 65 espectadors per sala. Respecte les sales comercials a Catalunya, la mitjana d'assistència va ser de 26 espectadors per sala (segons dades de l'ICEC). 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat