Esta información no está disponible en castellano.

Toda la actualidad

Comencen les formacions sobre assetjament pels professionals del sector

Es duran a terme diverses sessions al llarg de maig, juny i juliol

El Departament contra els Abusos de l’Acadèmia de Cinema Català engega el programa de formacions gratuïtes sobre assetjament per als i les professionals del sector, a càrrec de la cooperativa feminista Equilatera. La iniciativa està vinculada al Protocol guia per la prevenció i abordatge de les violències masclistes i lgtbiqa+fòbiques en el sector audiovisual, que es presentarà el pròxim mes de juny.

El primer bloc de formacions tindrà lloc entre maig i juliol i serà impartida per Maria Villar Roncero, politòloga i antropòloga feminista, formadora i consultora especialitzada en la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual i lgtbiqa+fòbic. 

A través d’aquestes formacions, el Servei busca crear un espai de reflexió entorn les violències masclistes i lgtbiqa+fòbiques, oferint tota una sèrie d’eines i coneixements als i les professionals de la indústria que afavoreixin la prevenció i detecció de les situacions d’assetjament en els entorns laborals, així com l’actuació, mostrant els diversos canals de denúncia que tenen a l’abast. D’altra banda, els i les participants accediran a tota una sèrie de casos pràctics a través dels quals crear un debat participatiu que mostri els punts fonamentals en l’abordatge d’aquests tipus de problemàtiques.

Les formacions programades són:

  • 24 d’abril de 10h a 12h a la seu d’SGAE. Dirigida a membres de l’Acadèmia i professionals del sector en general.
  • 3 de maig de 10h a 12h a la seu de l’SGAE. Dirigida exclusivament a associats i associades de PROA (Federació de Productores Audiovisuals) i PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya).
  • 13 de juny de 10h a 12h a la seu d’SGAE. Dirigida a membres de l’AADPC (Associació d'Actors i Directors professionals de Catalunya).
  • 11 de juliol de 10h a 12h a la seu d’SGAE. Dirigida a membres de Dones Visuals, CIMA i LaBonne.

A partir del mes de setembre, s’oferirà un segon bloc de formacions dirigides a crear persones de referència dins dels equips de rodatge per tal d’abordar i/o detectar casos d’assetjament en les produccions.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat