Actualitat

L’Acadèmia de Cinema Espanyol celebra eleccions el proper 9 de juny


En la propera Assemblea que tindrà lloc el 9 de juny, els membres de l’Acadèmia del Cinema Espanyol escolliran al nou President, que agafarà el relleu a Yvonne Blake, que actualment s’està recuperant d’un greu ictus cerebral i que ha estat nomenada Presidenta d’Honor.

El director i guionista Mariano Barroso encapçala l’única candidatura, juntament amb el productor Rafael Portela com a vicepresident primer i l’actriu Nora Navas com a vicepresidenta segona.

A banda d’escollir el nou President, els acadèmics i acadèmiques també votaran els dos vocals de cadascuna de les Comissions d’Especialitat que existeixen. L’acadèmica catalana Teresa Enrich ha postulat per ser vocal de la Comissió de Producció, i va exercir de vicepresidenta durant el període de presidència de l’Àlex de la Iglesia (2009-2011). Compta amb una trajectòria de més de 25 anys en l’àmbit de la producció audiovisual, participant en produccions com ara La habitación de Fermat (2007), Les veus del Pamano (2009) i més de 80 documentals en coproducció amb diversos països de Llatinoamèrica com a directora de producció de l’ATEI (Assocació de Televisions Educatives i Culturals Iberoamericanes).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat