Actualitat

Nit inaugural del Galacticat amb presència de l’Acadèmia del Cinema Català


La 5a Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent (Tàrrega) va celebrar la seva gala inaugural amb la presència de l’Acadèmia del Cinema Català

El Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, va donar el tret de sortida a la seva 5a edició amb una Gala inaugural on es van entregar els premis del 2n Concurs Internacional de Curtmetratges Galacticurt. El concurs va tenir una alta participació, amb la recepció de més de 1.000 peces de més de 90 països.

El Jurat d’aquesta 2a edició del Galacticurt estava format per la Luci Lenox, directora de càsting internacional, Agustí Argelich, director del Festival Internacional de Curtmetratges FILMETS de Badalona i membre de la Junta de l’Acadèmia, i Christian Inaraja, il·lustrador i codirector del FEC, Festival Europeu de Curtmetratges de Reus. El Premi al Millor Curtmetratge de Gènere Lliure, lliurat per la Laia Aubia com a Directora de l’Acadèmia, va ser per Identity Parade (2017), de Gerard Freixes, una peça realitzada a partir d’imatges d’arxiu. La resta de peces premiades van ser: Cucarachas, de Marc Riba i Anna Solanas com a Millor curt d’animació, Rendez-vous, de Jimmy Boutry i Thibaud Chaufourier com a Millor curt fantàstic, Se busca niñera de Pablo Olmos en la categoria de Millor curt de terror, Clay, dirigit per Douglas Kerner com a Millor curt fantàstic menors de 18 anys, i Cine social de Carolina Sánchez, en la categoria de Millor curt de gènere lliure menors de 18 anys.

Durant tot el cap de setmana s’han pogut veure a diversos espais de Tàrrega 12 llargmetratges, 3 dels quals han estat premiere a Espanya, i un total de 120 curts, dels quals 54 han estat premieres catalanes, espanyoles o europees.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat