Activitats Acadèmia

Aina Clotet fa entrega del gaudinet al Membre d’Honor de l’ACC Brian Yuzna

L'actriu Aina Clotet, en representació de la Junta de l'Acadèmia del Cinema Català, i l'acadèmic Carles Torrens van lliurar el gaudinet a Brian Yuzna al seu domicili de Los Angeles en motiu del seu nomenament com a Membre d'Honor de l'Acadèmia.

Brian Yuzna és el primer Membre d'Honor de l'Acadèmia de fora d'Europa i ha estat nomenat per la seva positiva contribució a la indústria cinematogràfica catalana amb la Fantastic Factory. El 2001, juntament amb Julio Fernández de Filmax, Brian Yuzna, establert a Barcelona, inicia el projecte Fantastic Factory, amb l'objectiu de produir pel·lícules d'un gènere que normalment és de baix pressupost, com la ciència ficció, l'horror o la fantasia, per al mercat internacional, rodades en anglès des de Catalunya. Va convidar als millors especialistes del món del gènere i va promoure els contactes per desenvolupar el talent local i combinar-lo amb l'internacional. La Fantastic Factory va concloure la seva aventura l'any 2007, després de 6 anys de treball i produccions memorables:

Faust: Love of the Damned (2001) - dirigida per Brian Yuzna
Arachnid (2001) - dirigida per Jack Sholder
Dagon (2001) - dirigida per Stuart Gordon
Darkness (2002) - dirigida per Jaume Balagueró
Beyond Re-Animator (2003) - dirigida per Brian Yuzna
Romasanta (2004) - dirigida per Paco Plaza
Rottweiler (2004) - dirigida per Brian Yuzna
The Nun (2005) - dirigida per Luis De La Madrid
Beneath Still Waters (2006) - dirigida per Brian Yuzna

Carles Torrens, director del curtmetratge Sequence, nominat a la darrera edició dels Premi Gaudí és gran amic de Brian Yuzna que recolza als joves professionals catalans que emigran a Los Angeles.

Parlament de Brian Yuzna al ser nomenat Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat