Activitats Acadèmia

Judith Colell, nova Presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català

Els acadèmics/ques decideixen amb el seu vot que la candidatura "Cinema i futur" presideixi l'entitat en els propers 4 anys

La nova Junta, presidida per la directora catalana, estarà formada per les directores Carla Simon, Sílvia Quer i Alba Cros, l'actor David Verdaguer, l'actriu Maria Molins, el productor Sergi Moreno, el distribuidor Carlos R. Ríos, la muntadora Ana Pfaff i el guionista Eduard Sola.

Les eleccions han comptat amb una participació del 56% dels 496 acadèmics i acadèmiques amb dret a vot

Barcelona, 14 de juny de 2021.- La directora Judith Colell serà la nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català. Colell, amb un mandat de quatre anys, relleva en el càrrec a la productora Isona Passola, al capdavant de l'entitat des del 2013. 

Després de tres jornades de vot electrònic (del 9 a l'11 de juny), la seu de l'Acadèmia al Passeig Colom de Barcelona ha rebut avui de les 16 a les 20 hores els acadèmics i les acadèmiques que han optat pel vot presencial. La Junta electoral, formada pels acadèmics Mariona Claveria, Rosa Maria Fusté, Lluís Maria Güell, Anna Petrus i Oriol Sala-Patau, i apoderats dels dos equips, han supervisat el procés i han validat la victòria de la candidatura Cinema i futur per 172 vots a 103, obtinguts per la candidatura Una Acadèmia de portes obertes, liderada per la també directora Neus Ballús i l'actor Sergi López. Les eleccions han comptat amb una participació del 56% dels acadèmics, una mobilització sense precedents a l'entitat.
Judith Colell

Judith Colell Pallarès, directora, guionista i docent, és responsable de nou llargmetratges, entre ells Elisa K, Dones 53 dies d’hivern. Ha obtingut el Premi del Jurat al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya. Ha estat nominada als premis Gaudí i Goya en diverses ocasions, és directora del grau en Comunicació Audiovisual a Blanquerna Universitat Ramon Llull i co-fundadora de CIMA. El 2011 fou elegida vicepresidenta de l'Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España i ha format part de la Junta directiva de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes des del 2017. La seva darrera pel·lícula és 15 horas, reconeguda amb el Premi Signis al darrer Festival de Málaga.

La nova Junta de l'Acadèmia del Cinema Català

  • Judith Colell Pallarès (direcció) - Presidenta
  • Sergi Moreno Castillo (producció) - Vicepresident
  • Carla Simón Pipó (direcció/guió) - Secretària
  • Carlos Rodríguez Ríos (distribució/festival) - Tresorer
  • Alba Cros Pellisé (direcció/muntatge/fotografia) - Vocal
  • Maria Molins Raich (interpretació) - Vocal
  • Ana Pfaff Puigmartí (muntatge) - Vocal
  • Sílvia Quer Sabaté (direcció) - Vocal
  • Eduard Sola Guerrero (guió) - Vocal
  • David Verdaguer Ruiz (interpretació) - Vocal

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat