Activitats Acadèmia

“Las buenas compañías” és el film d’octubre al Cicle Gaudí

Una història de sororitat femenina basada en fets reals

Aquest mes d'octubre el Cicle Gaudí presenta Las buenas compañías, la darrera pel·lícula de la directora i acadèmica Sílvia Munt, produïda pel productor i acadèmic Antonio Chavarrías, juntament amb Xabier Berzosa, Ander Sagardoy, Fernando Larrondo i Mónica Lozano. 

Las buenas compañías, va guanyar el premi Jurat Jove de la UMA a la Millor Pel·lícula del Festival de Màlaga i el Premi del públic al Festival de Drets Humans de Sant Sebastià. 

El film, ambientat als anys vuitanta, explica la història de la Bea, una noia de setze anys, qui decideix unir-se al grup de dones de Rentería que lluita per visibilitzar la causa feminista i aconseguir l’aprovació del dret a l’avortament. A mesura que passin els mesos, teixirà una amistat molt especial amb la Miren, una noia una mica més gran que ella, i de bona família. El compromís polític i la relació amb la Miren convertiran aquell estiu en una etapa que marcarà un abans i un després a la vida de la Bea.

Entre els llargs dirigits prèviament per Sílvia Munt hi ha Vida privada, pel·lícula per a televisió gaudinada el 2019, o Pretextos, amb la qual va aconseguir el Gaudí a Millor direcció l’any 2008. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat