Estrenes

Cinema català en cartellera


La cartellera s'omple de cinema català amb títols com La hija de un ladrón, Liberté, Ardara i El Hoyo

Aquesta setmana arriba als cinemes l'òpera prima de Belén Funes, La hija de un ladrón, protagonitzada per Greta Fernández, que va recollir la Concha de Plata a Millor actriu al Festival de San Sebastián pel seu paper de jove mare soltera que lluita per tirar endavant tot i la seva precària situació. 

El film s'afegeix a la programació de cinema català a les sales, juntament amb Ardara, de Raimon Fransoy i Xavier Puig, protagonitzada per Bruna Cusí, María García Vera i Macià Florit, que es va estrenar el passat 22 de novembre després de clausurar el Festival Inedit amb una projecció especial amb música en directe. A mig camí entre la ficció i el documental, Ardara relata la reconstrucció del viatge que emprenen els tres protagonistes a un poble a la costa irlandesa. 

També segueix en cartellera el nou film d'Albert Serra, Liberté, estrenat el 15 de novembre després d'haver estat reconegut amb el Premi Especial del Jurat de la secció Un certain regard a la passada edició del Festival de Cannes. La pel·lícula situa l'acció a finals del S. XVIII i està protagonitzada per un grup de llibertins que busquen continuar amb els seus jocs sexuals després d'haver estat expulsats de la puritana cort de Lluís XIV. 

Pel que fa a la pel·lícula de ciència-ficció El Hoyo, va arribar a sales el passat 8 de novembre i encara es pot veure en algunes sales de cinema després d'haver fet un llarg recorregut per festivals nacionals i internacionals i recollir, entre d'altres, el Premi del Públic al Festival de Toronto i el Premi a Millor Pel·lícula al Festival de Sitges, sent el primer film espanyol en guanyar en solitari aquest reconeixement. El film està dirigit per Galder Gaztelu-Urrutia i protagonitzat per Iván Massagué, i es presenta com una distopia amb un fort rerefons de crítica social. 

A banda d'aquests títols de producció catalana, el 22 de novembre va arribar a les sales Adiós, dirigida per Paco Cabezas, que compta amb la participació dels professionals catalans Luis de la Madrid com a muntador i Pau Esteve com a director de fotografia.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat