Estrenes

TV3 estrena "Èxode, de la batalla a la frontera"

El 3 d'abril arriba a les pantalles Èxode, de la batalla a la frontera, de Roman Parrado, la segona part espiritual de la gaudinada Ebre, del bressol a la batalla.

El divendres 3 d'abril TV3 estrena la pel·lícula per a televisió Èxode, de la batalla a la frontera, dirigida per Roman Parrado, amb guió d'Eduard Sola, membre de la junta de l'Acadèmia del Cinema Català, i amb producció de Set Màgic Audiovisual en coproducció amb TV3 i la col·laboració d'Aragó Televisió, ICEC, MHM EBRO 1938 i el CECAAC.

Amb un repartiment encapçalat per Marcel Borràs, Roser Tàpias i Joan Amargós, l'acció se situa a finals de 1939, reprenent el fil de la pel·lícula Ebre, del bressol a la batalla, també coproduïda per TV3 i Set Màgic Audiovisual i dirigida per Roman Parrado, que va ser mereixedora del Premi Gaudí a Millor pel·lícula per a televisió el 2017. 

Després de la desfeta de la Batalla de l'Ebre, la població civil republicana comença una fugida massiva cap a França. La pel·lícula segueix la història d'amor entre el Guillem, un soldat que ha desertat un cop acabada la batalla de l'Ebre, i la Maria, una jove mestra antibel·licista. Amb aquest fil conductor, el film recull el testimoni dels més de 460.000 refugiats que van creuar la frontera francesa aquell hivern. Completen el repartiment Òscar Muñoz, Marta Aguilar, Zoe Stein, Sofia Valdés, Manuel Morón, Ivan Benet i Adrian Grösser. 


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat