Estrenes

S’estrena “Armugán”, el nou film de Jo Sol

La llegenda de l’últim caçador del Pirineu aragonès arriba a les sales

Després d’un exitós recorregut pel Festival du Cinéma Espagnol de Nantes, on va rebre el Premi Julio Verne a la Millor Pel·lícula, i pel Tallin Black Nights Film Festival, on es va endur el Premi especial del Jurat Ecumènic i el Premi a Millor banda sonora, el cineasta barceloní Jo Sol estrena Armugán, el retrat en blanc i negre de l’últim caçador del Pirineu aragonès.

Armugán es converteix en el sisè film del veterà Jo Sol, director de pel·lícules com Vivir y otras ficciones, candidata als X Premis Gaudí, o El taxista full. I, com sol ser habitual en la seva filmografia, Jo Sol signa de nou un itinerari molt personal i metafòric, en aquesta ocasió per parlar de la vida des de l’acceptació del trànsit cap a la mort. I ho fa través de la llegenda aragonesa d’Armugán, un ésser que segons s’explica, es dedica a un ofici misteriós i terribles del qual ningú vol parlar, i es mou per la zona aferrat al cos del seu fidel servidor.

Rodada a remots indrets del Pirineu aragonès, el film compta amb les interpretacions de Gonzalo Cunill, Diego Gurpegui, Núria Lloansi, Íñigo Martínez i l’actriu i acadèmica Núria Prims.
Armugán és una coproducció entre Bendita Produce i Shaktimetta Produccions, productora i distribuïdora de Jo Sol i la seva col·laboradora Afra Rigamonti. 

A partir del 3 de juny es podrà veure a les sales dels Cinemes Girona.


bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat