Estrenes

“Ara la llum cau vertical”, el debut d’Efthymia Zymvragaki

A partir del 3 de novembre als cinemes

Arriba a la gran pantalla un dels documentals candidats als XVI Premis Gaudí. Ara la llum cau vertical, és el debut de la cineasta grega Efthymia Zymvragaki, produït per l’acadèmica Anna M. Bofarull i Angelo Orlando. 

El film explica l’encontre entre la directora i l’Ernest, un home que viu a les Illes Canàries i li demana fer una pel·lícula sobre la seva vida amb la confessió que és un perpetrador de violència masclista. La violència de gènere s’explica a través de les dues parts: la de la víctima i la de l’agressor, a través del viatge de la cineasta, tan real com cinematogràfic, on s’acaba retratant el cicle de violència que alimenta els abusos i que l’obliga a ella mateixa a enfrontar-se a la seva pròpia història familiar. 

Ara la llum cau vertical ha estat present en nombrosos festivals com IDFA, DocsBarcelona, Festival de Màlaga, el Thessaloniki Documentary Festival de Grècia, el Dok Fest Munich d’Alemanya o el Festival Internacional de Cartagena de Indias FICCI de Colòmbia, entre d’altres.  

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat