Estrenes

Patrícia Font presenta “El mestre que va prometre el mar”, inspirada en la història d’Antoni Benaiges

El film s’estrena en sales el 10 de novembre

Arriba als cinemes El mestre que va prometre el mar el pròxim 10 de novembre. El film, candidat als XVI Premis Gaudí, està dirigit per l’acadèmica Patricia Font, amb l’adaptació escrita per part de l’acadèmic Albert Val, inspirat en la novel·la escrita per l’acadèmic Francesc Escribano, Sergi Bernal, Queralt Solé i Francisco Ferrándiz. 

La pel·lícula explica la història d’Antoni Benaiges, un professor republicà afussellat al començament de la Guerra Civil, que interpreta l’actor Enric Auquer. Auquer, qui va guanyar el Gaudí a Millor actor secundari per Quién a hierro mata, interpreta el jove mestre durant la seva estada a Mont-Roig del Camp, quan mitjançant un innovador mètode pedagògic, va inspirar els seus alumnes sota la promesa de portar-los a veure el mar. 

Paral·lelament, s’explica la història de la neta de Benaiges, l’Adriana, interpretada per l’actriu Laia Costa, qui descobreix que el seu avi fa temps que busca les restes del seu pare i empren un viatge fins a Burgos, on s’està exhumant la fossa comuna en la que podria estar enterrat el seu besavi i el mateix Antoni Benaiges. 

La pel·lícula, produïda per Escribano, juntament amb l’acadèmica Laura Fernández Brites, i els acadèmics Tono Folguera i Carlos Fernández, ha estat premiada al Festival Cine Por Mujeres de Madrid i seleccionada a la recent Seminci de Valladolid. 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat