Notícies

Josep M. Queraltó, nomenat Acadèmic d'Honor de l’AICTEH

Josep M. Queraltó va assistir a la cerimònia d’investidura i lliurament de premis de l’Acadèmia Internacional de les Ciències, Tecnología, Educació i Humanitats (AICTEH), amb motiu del seu nomenament com Acadèmic d’Honor de l’entitat, el 10 de novembre al Centre Cultural militar rei Juan Carlos I de València. L’acte va coincidir amb el 18 aniversari de la fundació de l’entitat, composta per més de 300 membres.

Ocupen les seves butaques, erudits de l’Estat Espanyol, Portugal, Marroc, Itàlia, Bèlgica i altres països, entre ells, hi han persones distingides i reconegudes internacionalment com el catedràtic de Medicina Legal de D. Luis Frontera Carreras, l’escultor D. Santiago Hernández de Santiago, el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia D. Joaquín Sanz Gadea, i esportistes d’elit com els jugadors de tennis Arantxa Sánchez Vicario o Juan Carlos Ferrero.
El juliol de 2009 el Consell de govern de l'Acadèmia es va renovar, sota la presidència de D. José Hoyo Rodrigo.

Més de 10.000 persones visiten "Il·lusió i moviment. De les ombres al film"

Gran èxit de l’inici de l’exposició "Il·lusió i moviment. De les ombres al film", amb peces de la Col·lecció Josep M. Queraltó, que es va inaugurar a la Capella de Santa Àgata del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) el 9 d’octubre, i que en el seu primer mes ja ha superat la xifra de 10.000 visitants.

L'exposició, que recorre els inicis del cinema des de les ombres europees fins a la invenció del cinematògraf dels germans Lumière, ha despertat l’interès dels ciutadans de Barcelona i molt especialment en el món educatiu amb l’assistència d’alumnes de les escoles, centres d’audiovisuals i universitats, entre aquestes La Mar Bella, Escola d'ASPACE, 9Zeros i estudiants de cinema, comunicació i periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona, Universidad Central, Pompeu Fabra i Ramon Llull.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat