Notícies

Primera edició dels Premis Opera Prima

El Col·legi de Directors premia el talent emergent, com una missió de país.

El Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya ha creat els Premis Opera Prima per brindar reconeixement al nou director català, una figura que fins al moment no havia estat contemplada pel sector, i que segons la institució, mereix atenció com qualsevol altra si es vol considerar cinematografia, en el sentit ple i integrador de la paraula, la cinematografia nacional.

Perquè els Premis Opera Prima tenen, per damunt de tot, una clara vocació de país. Pretenen estimular el talent i donar ales al seu desenvolupament per crear economia, progrés i oferir un futur ple de possibilitats a Catalunya.

Així ho demostra, segons el gremi, El jove J.A. Bayona, qui ha aconseguit tenir la pel·lícula més taquillera de la historia a l’Estat Espanyol amb Lo imposible. I és que el cineasta ha batut el rècord de taquilla que atresorava la superproducció de Hollywood Titànic, a més a més d’haver aconseguit una extensa presència i èxit internacionals.

Palmarès Premis Opera Prima

Llargmetratges:
Millor nou director català: Fran Ruvira per Orson West
Millor nou director europeu: Andrea Segre per Io sono Li (La petita Venecia)

Curtmetratges:
Millor nou director català: Cèlia Rico per Luisa no està en casa
Millor nou director europeu: Simone Massi per Dell’ Ammazzare il maiale
Xavier Barberà per Shadows

Premi especial del Col·legi:
A J.A Bayona per l’èxit de Lo imposible


El Jurat
El Jurat dels Premis Opera Prima 2013 l'han format: Miguel Fernando Ruiz de Villalobos (President), el crític i editor de Nosolocine.net, José López, el director Carles Torras, el President del Col·legi Santiago Lapeira, la productora Magda Rull (curtmetratges), l'escriptora i guionista Teresa Crespo (curtmetratges) i Lluís Valentí, en qualitat de director del Festival de Cinema de Girona (curtmetratges).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat