Notícies

"14 dies amb Víctor" el proper 23 de febrer al "Sala 33"

El director Román Parrado i el productor Ibon Cormenzana acompanyaran Àlex Gorina en la presentació de la pel·lícula i en la conversa posterior a la seva emissió.

14 dies amb Víctor (2010) porta al cinema una experiència al límit presenciada per Ibon Cormenzana quan vivia a Londres. El productor de l'aclamada "Blancaneu" (Pablo Berger, 2012) va ser testimoni d'una performance artística que el va trasbalsar i que, anys després, encara no havia aconseguit treure's del cap: un espectacle basat en el patiment físic real d'una persona aparentment sotmesa a un acte de martiri.

Què porta algú a entregar el seu cos al sacrifici en nom de l'art? A partir d'aquesta pregunta, Cormenzana es va aliar amb el realitzador Román Parrado per bastir una història inquietant que busseja pels racons foscos de l'ànima humana. Fernando Tielve (El espinazo del diablo, El embrujo de Shanghai) és el Víctor del títol, un jove fràgil i desorientat que queda enlluernat per la personalitat d'una parella d'artistes temperamentals que el portaran a posar en perill la seva integritat física. Els actors britànics Margo Stilley (la protagonista de 9 songs, de Michael Winterbottom) i Joe Dixon (El retorn de la Mòmia) interpreten els artistes que turmenten i alhora fascinen el Víctor.

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, el director Román Parrado va debutar en la direcció de cinema amb 14 dies amb Víctor, que va ser seleccionada a competició al Festival de Sitges. Parrado posa talent visual al servei de la història de Cormenzana i factura un thriller estilitzat, proper al terror psicològic.

"Sala 33" també inclourà una entrevista amb Marc Carreté, codirector junt amb Xavi Garriga del curtmetratge que s'emetrà per completar la programació de la nit: Castidermia (2012). Seleccionat a competició en l'última edició del Festival de Sitges, Castidermia és un slasher canònic i irresistible, amb un punt eixelebrat i un protagonista que fa esgarrifar: Casto, el fill d'un taxidermista que té devoció per la hibridació entre humans i animals. Un grup d'adolescents insolents es creuen en el seu camí i la trobada acabarà, como no pot ser d'una altra manera en el gènere, amb conseqüències imprevisibles.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat