Notícies

Lleida ret homenatge a Josep M. Queraltó

La XIX Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya va retre homenatge al col·leccionista i restaurador Josep M. Queraltó, fent-li entrega d’una placa commemorativa durant la cerimònia de cloenda del certamen lleidetà, el passat 19 d’abril. La Fundació Queraltó ha distingit, al seu torn, el director de fotografia Tomàs Pladevall.
 
 
La Mostra de Lleida ha volgut distingir la difusió tècnica en el món del cinema que el Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, Josep Maria Queraltó, promou des de fa temps amb l’exposició “Il·lusió i moviment. De les ombres al film” que ja ha fet parada a diversos punts del territori espanyol i que actualment es pot veure a Lleida, a la sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, i paral·lelament, al Festival de la Imatge de Calella, a la sala Ajuntament Vell (plaça de l’Ajuntament de Calella de la costa).
 
La Fundación Aula de Cine Colección Josep M. Queraltó ha nomenat nou Patró d'Honor al director de fotografia Tomàs Pladevall, coincidint amb la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. L'acte, conduït per Jordi S. Bonet, vicepresident de la Fundació, es va celebrar el 18 d'abril a l'Institut d'Estudis Ilerdencs, en el marc pictòric de l’exposició Queraltó. Van ser presents a l’acte el President de la Fundació, Josep M. Queraltó, Tomás Pladevall, el director de la Mostra, Juan Ferrer, i Josep Lluís Ribes, de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.
 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat