Notícies

Produccions catalanes al FICMA

La 20a edició del Festvial Internacional de Cinema del Medi Ambient compta amb una important presència de produccions catalanes.

A la secció Première s'hi podrà veure Benvingut a casa d'Ester Bertran i Anna Cañigueral documental en què es recullen les experiències de dones que han parit a casa i dels professionals que les han assistit, tot trencant certs tòpics que rodegen aquesta pràctica. 

A la mateixa secció també es podrà veure el documental Entre el cel i la terra - 30 anys d'Aiguamolls de l'Empordà, de Tono Folguera i David Fernández de Castro, documental que relata els 10 anys de lluita d'un grup de joves encapçalats per Jordi Sargatal que van aconseguir que el Parlament de Catalunya votés per unanimitat la interrupció del projecte de complex turístic més gran de la península i la creació del que seria un dels parcs més carismàtics i reconeguts de Catalunya.

Per altra banda, a la secció Documentals curts es podrà veure Los Nahua, 20 años después, de Jordi Salvadó, Marc Gavaldá i Edu Alter que il·lustra les conseqüències del primer contacte amb el "món exterior" que va tenir el poble amazònic de Nahua a partir de la dramàtica trobada amb fusters i petroliers. També es podrà veure We want clean water, de Gerard Franquesa Capdevila, sobre la problemàtica de l'accés a l'aigua i el sanejament.

A la secció de curtmetratges també trobem una important presències de peces catalanes, com per exemple Creamen d'Esther Casas Roura.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat