Notícies

El documental 'Corredors de fons' als Cinemes Girona

Les sessions de documental als Cinemes Girona van encaminades a promoure la consciència social sobre la situació dels menors immigrants no acompanyats quan arriben als 18 anys.

Quan eren uns nens, Ahmed, Mamadou i Lukman van començar una carrera per canviar el seu destí. Sols van recórrer milers de quilòmetres de manera il·legal fins a Barcelona, la ciutat dels seus somnis. Ja han complert els divuit anys, i es queden fora del sistema de protecció de menors. Ara lluiten contra rellotge, per a aconseguir el permís de treball que necessiten per a poder quedar-se. Sols, en un lloc estrany, han de demostrar que poden fer-se càrrec de la seva existència com si fossin adults. La seva força de resistència serà clau per aconseguir arribar a la línia de meta.

Corredors de fons es projectarà en tres sessions els dies 16, 23 i 30 de gener, que aniran seguides d'un col·loqui amb la directora, dos dels protagonistes i els representants de les entitats que els recolzen en el seu trajecte, com ara el SAEJ (Servei d'acompanyament especialitzat a persones joves tutelades i extutelades), Punt de Referència, Fundació Èxit o la Fundació Mercè Fontanilles.

Amb una nominació als Prix Europa a Berlín i seleccionat a l'última edició del Medimed, Corredors de fons es va presentar per primera vegada el passat 18 de desembre coincidint amb el Dia Internacional del Migrant. Totes aquestes projeccions volen ser una eina de conscienciació social sobre les dificultats dels joves immigrants extutelats per aconseguir un permís de treball al nostre país.

Entrada oberta a tothom, a la venda a la taquilla dels Cinemes Girona (C. Girona, 175, Barcelona).

Preu solidari: 3€.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat