Notícies

'Sala 33' recorda a Bigas Luna amb 'DiDi Hollywood'

Àlex Gorina conversa amb Albert Pascual, col·laborador habitual de Bigas Luna i director de fotografia de DiDi Hollywood, que s'emet dijous 19 de juny a les 22:35 al Canal 33 (Televisió de Catalunya).

Poc s'imaginava Bigas Luna (1946-2013) que DiDi Hollywood (2010) acabaria sent la seva última pel·lícula. La mort va sorprendre el cineasta quan ja tenia molt avançada la feina de disseny i preparació de Segon origen, l'adaptació del Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo, que ha acabat de dirigir tot just fa unes setmanes Carles Porta, que ja n'era el productor. DiDi Hollywood continua el camí emprès per Bigas a Yo soy la Juani (2006): el de l'autoafirmació i la persecució dels somnis, per part de noies amb pocs recursos que aspiren a menjar-se el món.

L'heroïna de la pel·lícula és Diana Díaz, una cambrera de la nit madrilenya que marxa a Miami, i després a Los Angeles, amb la ferma intenció de triomfar com a actriu. En el trajecte cap a la fama haurà de renunciar a part d'ella mateixa i pagarà peatges d'allò més sòrdids, que li mostraran la cara fosca del glamur. Diana es convertirà en DiDi: una dona de ficció, dissenyada per publicistes, agents i representants per servir els seus propis interessos. Elsa Pataky interpreta aquest personatge amb valentia, tenint en compte que ella mateixa, com DiDi, s'estava obrint pas a Hollywood amb pel·lícules com Snakes on a plane (2006) o Fast & Furious 5 (2011).

Àlex Gorina es troba amb Albert Pascual, director de fotografia habitual de l'última etapa creativa de Bigas Luna, enmig d'un hort. La localització és tot un homenatge a la faceta pagesa del director, que en els últims temps va dedicar-se a l'agricultura ecològica i a l'alimentació sana amb tanta intensitat com al cinema. Albert Pascual rememora el seu treball amb Bigas i comenta el rodatge de Segon origen, de la que també ha sigut responsable de la fotografia.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat