Notícies

Presència hivern

presenciahivern2

El cinema català no s'atura durant l'hivern!

3 produccions catalanes seleccionades al festival Márgenes 

Madrid, Barcelona, Córdoba, Mèxic DF, Monterrey, Santiago de Xile, Montevideo

Del 4 al 12 de desembre

A la programació d'enguany han estat seleccionades tres produccions catalanes que competeixen en la Secció Oficial. Aquestes tres produccions, totes documentals, són: L'esma del temps, dirigida per Alexandra Garcia-Vilà, Marta González i Marta Saleta i produïda per Produccions Feréstegues, La extranjera, dirigida per Miguel Ángel Blanca i produïda per Boogaloo Films, i Transeúntes, dirigida per Lluis Aller i produïda per El Dedo en el Ojo i Grupo Cine Arte.

Font: www.catalanfilms.cat

 

El cant dels ocells tanca el cicle de l’ICA de Londres dedicat al cinema català

18 de desembre

La pel·lícula El cant dels ocells, dirigida per Albert Serra, es projecta a l’Institut of Contemporary Arts (ICA) de Londres, en la sisena i última sessió del cicle Catalan-Avant Garde, que també compta amb la presència del mateix director. El cicle, fruit d’una col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, ha presentat durant el 2015 una programació estable de cinema català a Londres.

 

El Adiós i 2037 seleccionats al Clermont Ferrand International Short Film Festival

Del 5 al 13 de febrer

Dos curtmetratges catalans competeixen en la International Competition. Es tracta d'El Adiós, dirigit per Clara Roquet i produït per Lastor Media, que forma part del programa per a la promoció internacional del curtmetratge català ShortCat 2016, i 2037, dirigit per Enric Pardo i produït per El Terrat.

 Font: www.catalanfilms.cat

 

PREMIS I RECONEIXEMENTS

Dues coproduccions de TV3 s'emporten tres premis al Zoom 2015

Laia Marull recull el premi a la millor intèrpret pel seu paper a La Xirgu en l'última edició del Zoom Igualada. La TV movie de Sílvia Quer que recrea les dificultats que va tenir la companyia de Margarida Xirgu per poder estrenar l'obra "Mariana Pineda", de Federico García Lorca, en plena dictadura de Primo de Rivera, també va ser premiada amb el premi DO CAT (denominació d'origen) del festival.

A part, el jurat del festival va atorgar el premi al millor guió a Pere Riera i Care Santos per d'Habitaciones cerradas, una altra coproducció de Televisió de Catalunya. La minisèrie de dos capítols, escrita per Pere Riera i basada en la novel·la homònima de Care Santos, retrata la saga familiar dels Lax -una de les nissagues més distingides de la Barcelona de finals del segle XIX. La narració segueix la seva història al llarg de tres èpoques i tres generacions: el canvi del segle XIX–XX, els anys anteriors i posteriors a la Guerra Civil i l'actualitat. Habitaciones cerradas, dirigida per Lluís Maria Güell, va recollir fa poc el premi a la millor pel·lícula de produccions espanyoles i llatinoamericanes del Latin Beat Film Festival, de Tòquio. Adriana Ugarte, Álex García, Ramon Madaula, Jan Cornet, Francesc Orella i Raúl Peña, protagonitzen aquesta coproducció de Televisió de Catalunya, Diagonal TV i Televisión Española.

Font: www.ccma.cat

 

7 produccions catalanes entre les candidatures als Premis Forqué 2016

11 de gener de 2016

Les categories a què opten les 7 produccions catalanes són les següents:

Truman
, dirigida per Cesc Gay i produïda per Imposible Films i BD Cine: nominada a millor llargmetratge de ficció imillor interpretació masculina (Javier Cámara i Ricardo Darín).

Nobody Wants the Night, dirigida per Isabel Coixet i produïda per Neo Art Producciones, Mediapro, Ariane&Garoé, Noodles Production i One More Movie LDA: nominada a millor llargmetratge de ficció i animació i a millor interpretació femenina (Juliette Binoche).

Ciutat Morta, dirigida per Xavier Artigas i Xapo Ortega i produïda per Metromuster: nominat a millor llargmetratge documental.

El corredor, dirigit per Jose Luis Montesinos i produït per Caduco Films: nominat a millor curtmetratge.

B, dirigida per David Ilundain i produïda per Bolo Audiovisual i Inicia Films: nominada a millor interpretació masculina (Pedro Casablanc)

Techo y comida, dirigida per Juan Miguel del Castillo Moreno i produïda per Diversa Audiovisual: nominada a millor interpretació femenina (Natalia de Molina)

L'adopció, dirigida per Daniela Fejerman i produïda per Tornasol Films, Messidor Films i TVE: nominada a millor interpretació femenina (Nora Navas)

Font: www.catalanfilms.cat

 

3 projectes catalans seleccionats a When East Meets West

Del 24 al 26 de gener

When East Meets West, un fòrum de co-producció que concentra al voltant de 300 productors, inversors, decision makers i professionals de l’audiovisual de més de 30 països diferents, ha seleccionat tres projectes catalans per a l'edició del 2016, que se celebrarà del 24 al 26 de gener a Trieste.

Particularment, WEMW es focalitza amb la indústria d’Itàlia i Europa de l’Est i, cada any, a més, suma una tercera regió focus. Aquest 2016 el focus és amb Espanya, Portugal i Llatinoamèrica.

Els dos projectes catalans seleccionats són: Sour Springs, dirigida per Kumjana Novakova i produïda per Atzucac Films i What have we done wrong?, dirigida per Liliana Torres i produïda per Miss Wasabi Films.

Finalment, gràcies a la col·laboració entre WEMW i la secció Primer Test del REC - Tarragona, la pel·lícula en post-producció Don't Stop, dirigida per Aïda Torrent i produïda per Camille Zonca i TVC, també estarà present a l'edició del 2016.

 

Gran presència catalana als Premios Feroz amb 9 nominacions catalanes

La Novia, dirigida per Paula Ortiz i produïda per Get in the pictures, Aragon Television, Cine Chromatix Kg - 9 nominacions: millor pel·lícula dramàtica, millor direcció, millor actriu protagonista (Inma Cuesta), millor actriu i actor secundari (Luisa Gavasa i Carlos Álvarez Novoa), millor guió, millor música original, millor tràiler i millor cartell.

Truman, dirigida per Cesc Gay i produïda per Imposible Films, BD Cine - 6 nominacions: millor pel·lícula dramàtica, millor direcció, millor actor protagonista (Javier Cámara i Ricardo Darín), millor actriu secundària (Dolores Fonzi) i millor guió.

Anacleto: Agente secreto, dirigida per Javier Ruiz Caldera i produïda per Zeta Cinema - 4 nominacions: millor comèdia, millor actor secundari (Quim Gutiérrez), millor música original i millor tràiler.

A perfect day, dirigida per Fernando León de Aranoa i produïda per Mediapro, Reposado Producciones Cinematográficas - 4 nominacions: millor comèdia, millor direcció, millor guió i millor cartell.

Requisitos para a ser una persona normal, dirigida per Leticia Dolera i produïda per Corte y confección de películas, El estómago de la vaca, Telefónica studios - 3 nominacions: millor comèdia, millor tràiler i millor cartell.

Techo y Comida, dirigida per Juan Miguel del Castillo i produïda per Diversa Universal - 2 nominacions: millor pel·lícula dramàtica i millor actriu protagonista (Natalia de Molina).

L'adopció, dirigida per Daniela Fejerman i produïda per Tornasol Films, Messidor Films, TVE - 1 nominació: millor actriu protagonista (Nora Navas).

B, la película, dirigida per David Ilundain i produïda per Inicia Films, Bolo Audiovisual - 1 nominació: millor actor protagonista (Pedro Casablanc).

Palmeras en la nieve, dirigida per Fernando González Molina i produïda per Nostromo Pictures, Atresmedia Cine - 1 nominació: millor música original.

 

13 produccions catalanes, entre les nominades als Premis Goya 2016

Les 13 produccions catalanes nominades són:

La Novia, dirigida per Paula Ortiz i produïda per Get in the Picture Productions: 12 nominacions (millor direcció, millor pel·lícula, millor actor protagonista, millor actriu protagonista, millor actor revelació, millor música original, millor actriu de repartiment, millor guió adaptat, millor so, millor dirección de fotografia, millor dirección artística, millor maquillatge i/o perruqueria)

Nadie quiere la noche, dirigida per Isabel Coixet i produïda per Nadie quiere la noche AIE, Mediapro, Ariane&Garoe, Neo Art Producciones i One More Movie: 9 nominacions (millor dirección, millor actriu protagonista, millor dirección de producción, millor disseny de vestuari, millor dirección artística, millor música original, millor dirección artística, millor maquillatge i/o perruqueria, millor pel·lícula)

Un día perfecto, dirigida per Fernando León de Aranoa i produïda per Mediapro, Reposado Producciones, TVE (Televisión Española): 8 nominacions (millor pel·lícula, millor dirección, millor actor de repartiment, millor guió adaptat, millor dirección de producció, millor muntatge, millor disseny de vestuari, millor dirección de fotografia)

Truman, dirigida per Cesc Gay i produïda per Imposible Films, Trumanfilm AIE i BD Cine: 6 nominacions (millor pel·lícula, millor director millor actor protagonista, millor actor de repartiment, millor guió original, millor muntatge)

Palmeras en la nieve, dirigida per Fernando González Molina i produïda per Nostromo Pictures, Palmeras en la nieve AIE, Atresmedia Cine i Telefónica Studios: 5 nominacions (millor direcció de producció, millor disseny de vestuari, millor cançó original, millor dirección artística, millor maquillatge i/o perruqueria)

B, dirigida per David Ilundai i produïda per Inicia Films i Bolo Audiovisual: 3 nominadions (millor guió adaptat, millor actor protagonista, millor actor de repartiment)

El Rey de la Habana, dirigida per Agustí Villaronga i produïda per Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográficas i AIE El rey de la Habana: 3 nominacions (millor actriu revelació, millor fotografia, millor guió adaptat)

Requisitos para ser una persona normal, dirigida per Leticia Dolera i produïda per Corte y Confección de películas, El Estómago de la Vaca i Telefónica Studios: 3 nominacions (millor actriu revelació, millor muntatge, millor direcció novel)

Techo y comida, dirigida per Juan Miguel del Castillo i produïda per Diversa Audiovisual: 3 nominacions (millor cançó original, millor actriu, millor direcció novel)

Anacleto: agente secreto, dirigida per Javier Ruiz Caldera i produïda per Agente Secreto 2015 AIE, Telefónica Studios i Zeta Cinema: 2 nominacions (millors efectes especials, millor so)

Atrapa la bandera, dirigida per Enrique Gato i produïda per 4 cats Pictures, Ikiru Films, Telecinco Cinema, Telefónica Studios, Los Rockets La Película AIE i Lightbox Animation Studios: 1 nominació (millor pel·lícula d’animació)

I els 2 curtmetratges Inside the Box, dirigit per David Martín Porras i produït per La Panda i Zentropa i El Corredor, dirigit per José Luis Montesinos i produït per Caduco Films.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat