Notícies

Lectura pública dels nominats als VIII Premis Gaudí, dimecres 30 de desembre a l'Auditori de La Pedrera

 presentadorslecturaBN

La lectura pública dels nominats als VIII Premis Gaudí tindrà lloc el proper dimecres dia 30 a l'Auditori de La Pedrera. Àgata Roca i Miki Esparbé s'encarregaran d'anunciar els nominats.

 El dimecres 30 de desembre, a les 11 del matí, l’Acadèmia del Cinema Català farà públics els Nominats als VIII Premis Gaudí. Els actors Àgata Roca i Miki Esparbé seran els encarregats d’obrir els 22 sobres de cada una de les categories dels Premis Gaudí, i llegir els quatre noms dels nominats. L’ofici tindrà lloc a l’Auditori de La Pedrera (Passeig de Gràcia, 92. Barcelona) en un acte on també intervindran Marga Viza, directora de Cultura de la Fundació Catalunya-La Pedrera, i Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català. A la lectura de Nominats estan convidats els productors, actors, directors i equips tècnics de les pel·lícules candidates, els acadèmics i professionals del sector cinematogràfic.

La plataforma de divulgació de la cultura audiovisual, LIVEMEDIA, ofereix la lectura de nominacions en directe a través de vídeo livestream connectat a la pàgina inicial de la web de l’Acadèmia (www.academiadelcinema.cat) i la del diari La Vanguardia (www.lavanguardia.es). El reproductor estarà disponible el matí del dia 30 de desembre.

Els Notaris que certifiquen el procés de votacions i el recompte de vots són els Srs. Andujar & Roselló & Martínez de Salinas, de Barcelona. 

Enguany participen als VIII Premis Gaudí 72 produccions, entre llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, pel·lícules europees i curtmetratges. Un total de 378 acadèmics han estat cridats a emetre el seu veredicte a la primera volta de votacions de la vuitena edició dels Gaudí, que va començar el passat 3 de desembre i resta oberta fins el dia 28 del mateix mes.

Dimarts 5 de gener de 2016 s’inicia la segona volta de votacions dels Premis Gaudí on els acadèmics han d’escollir un nom d’entre els 4 nominats per categoria. Els guanyadors es coneixeran a la gala de lliurament dels Premis Gaudí, el 31 de gener de 2016, a l’Auditori del Fòrum del CCIB, presentada per l’actriu Rossy de Palma.

A l’acte de lectura dels Nominats es servirà un refrigeri gentilesa del patrocinador principal de l’Acadèmia ESTRELLA DAMM, amb la col·laboració de JEAN LEON, FRIT RAVICH i C3BAR. També hi col·laboren L’OREAL PROFESSIONNEL i CAZCARRA IMAGE GROUP amb el suport de LIVEMEDIA i LA VANGUARDIA i la complicitat de la FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA.

Àgata Roca

Diplomada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona, forma part de la companyia T de Teatre des dels seus inicis i ha participat en tots els seus muntatges i també en la sèrie Jet Lag. Ha treballat amb els directors teatrals Carol López (V.O.S. i Boulevard), Lluís Pasqual (Un dels últims vespres de carnaval), Pau Durà (Un aire de família),  Joan Ollé (Trio en mi bemol) i Josep Montanyès (Maria Estuard). Ha participat en les sèries de televisió KMM, Sin identidad, La Sagrada Família, Ventdelplà, Laura, Sitges, Crims i Estació d’enllaç, entre d’altres col·laboracions, i en les pel·lícules Truman, V.O.S. i Ficció de Cesc Gay, Tots volem el millor per ella de Mar Coll, Dictado d’Antonio Chavarrías, El pregón de Dani de la Orden, Las horas del día de Jaime Rosales i Excuses! de Joel Joan.

Miki Esparbé

Llicenciat en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra, es dóna a conèixer amb la seva  participació a la sèrie Pop Ràpid i a la pel·lícula Barcelona nit d’estiu. Enguany ha estrenat Perdiendo el Norte, Requisitos para ser una persona normal, El camí més llarg per tornar a casa, Barcelona nit d’hivern, La maniobra de Heimlich i Incidencias, així com les sèries televisives Anclados (Telecinco), Cites i El Crac (TV3). En teatre, ha alternat temporada a Barcelona i Madrid i gira per Espanya de l’obra El Rei Borni, de Marc Crehuet. El 2014 també es va estrenar com a autor, publicant la novel·la gràfica Sóc el teu príncep blau però ets daltònica, amb Paco Caballero i Mar Guixé. De cara al 2016 té prevista l’estrena d’un dels capítols de la segona temporada d’El Ministerio del Tiempo, el curt Marcianos de Marte i les pel·lícules El Rei Borni, Cuerpo de Élite i Rumbos.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat