Notícies

Triomf del cinema català als XXI Premis Forqué

premios forque

Els Premis José María Forqué, organitzats per Egeda, van celebrar ahir la seva 21ª edició, en la que van destacar vàries produccions catalanes.

El Patró de l’Acadèmia del Cinema Català Egeda, entitat de gestió de la indústria cinematogràfica espanyola, organitzava l’edició número vint-i-u dels seus premis, José María Forqué, destinats als professionals i les pel·lícules més destacades de 2015. En el transcurs d’una gala a la que van assistir personalitats cèlebres com Penélope Cruz, Santiago Segura –que rebia la Medalla d’Or d’Egeda– o Aitana Sánchez-Gijón, els guardons van ser molt favorables pels films amb segell català.

El premi al Millor Llargmetratge de Ficció se’l va emportar el film nominat als Premis Gaudí Truman, de Cesc Gay. Pel seu paper protagonista a la pel·lícula, l’actor argentí Ricardo Darín es va fer amb el Forqué a la Millor Interpretació Masculina.

El Forqué a la Millor Interpretació Femenina va anar a parar a l’andalusa Natalia de Molina per la seva actuació al film català Techo y comida. Com Darín, l’actriu opta també al seu respectiu Premi Gaudí.

Pel que fa als curtmetratges, el premi va recaure a El corredor, de José Luis Montesinos, guanyador del Premi Gaudí al Millor Curtmetratge 2015.

Els altres dos Premis Forqué van anar a parar a Nacido en Gaza, d’Hernán Zin, al Millor Llargmetratge Documental i la xilena El club, de Pablo Larraín, al Millor Llargmetratge Iberoamericà.

Atrapa la bandera, pel·lícula d'animació nominada als Premis Gaudí d'enguany, va rebre també un reconeixement: el Forqué al Cinema i Educació en valors. 

+info: http://www.premiojosemariaforque.com/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat