Notícies

Palmarès VIII Premis Gaudí 2016

GuanyadorsVIIIPG

El camí més llarg per tornar a casa es va endur el guardó a la millor pel·lícula i Truman el premi a la millor pel·lícula en llengua no catalana, millor director i millor guió. El Rey de La Habana es va fer els premis a millor muntatge, millor música original, millor fotografia i millor vestuari. 

Truman es va alçar com la gran guanyadora de la nit dels VIII Premis Gaudí, després de recollir 6 dels guardons als quals optava: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor director (Cesc Gay), millor guió (Cesc Gay i Tomàs Aragay), millor protagonista masculí (Ricardo Darín), millor actriu secundària (Dolores Fonzi) i millor actor secundari (Javier Cámara). Cesc Gay es disputava el Gaudí amb Agustí Villaronga (El Rey de La Habana), Dani de la Orden (Barcelona, nit d’hivern) i Sergi Pérez (El camí més llarg per tornar a casa).

El camí més llarg per tornar a casa, dirigida per Sergi Pérez, escrita per Sergi Pérez, Eric Navarro i Roger Padilla, va ser la guanyadora del Gaudí a la millor pel·lícula. Truman, amb sis guardons, El Rey de la Habana, i Anacleto: Agente secreto amb quatre, van ser, però, les pel·lícules més premiades de la nit.

Laia Costa va ser premiada com la millor protagonista femenina per Victoria per damunt d’Inma Cuesta (La Novia), Natalia de Molina (Techo y comida) i Nora Navas (L’adopció). Ricardo Darín va ser escollit com a millor protagonista masculí per davant de Borja Espinosa (El camí més llarg per tornar a casa), Francesc Garrido (L’adopció) i Sergi López (Un dia perfecte per volar). El seu company de repartiment, Javier Cámara, va recollir el seu guardó.

El Rey de la Habana, la pel·lícula que partia amb més nominacions juntament amb Anacleto: Agente secreto, va recollir finalment quatre dels dotze premis als que optava: millor muntatge, millor música original, millor fotografia i millor vestuari. Anacleto: Agente secreto també es va endur quatre dels dotze a què optava: millor direcció de producció, millor direcció artística i millor so i millors efectes especials/digitals.

La gala, presentada per Rossy de Palma i emesa des de l’Auditori CCIB-Fòrum per TV3 i la Xarxa de Televisions Locals, va acabar amb la tradicional foto de família damunt de l’escenari amb tots els guanyadors dels VIII Premis Gaudí, organitzats per l’Acadèmia del Cinema Català i la festa, al mateix recinte on va tenir lloc la gala. L'endemà al migdia els guardonats van ser rebuts pel President Carles Puigdemont i el conseller de Cultura, Santi Vila, en una recepció al Palau de la Generalitat.

Rosa Maria Sardà va ser distingida amb el Gaudí d’Honor-Miquel Porter a tota la trajectòria, un premi que anteriorment ha reconegut les carreres de Jaime Camino (2009), Josep Maria Forn (2010), Jordi Dauder (2011), Pere Portabella (2012), Montserrat Carulla (2013), Julieta Serrano (2014) i Ventura Pons (2015). El seu fill, l’actor Pol Mainat, va recollir el guardó.

La nova seu de la gala, l’Auditori CCIB-Fòrum va acollir prop de 2.000 convidats en una festa que va combinar el bon humor i les sorpreses amb moments solemnes, com el record pels membres de la professió que ens han abandonat al llarg de l’any passat o el lliurament del Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2016 a Rosa Maria Sardà

 

PALMARÈS VIII PREMIS GAUDÍ

MILLOR PEL·LÍCULA

El camí més llarg per tornar a casa

Dirigida per Sergi Pérez, escrita per Sergi Pérez, Eric Navarro i Roger Padilla i produïda per Niu d'Indi amb la producció associada de No hay banda.

 

MILLOR PEL·LÍCULA EN LLENGUA NO CATALANA

Truman

Dirigida per Cesc Gay, escrita per Cesc Gay i Tomàs Aragay i produïda per Imposible Films, BD Cine i Trumanfilm AIE amb la participació de Televisión Española, Televisió de Catalunya i Movistar+.

 

MILLOR DIRECCIÓ

Cesc Gay per Truman

 

MILLOR GUIÓ

Cesc Gay i Tomàs Aragay per Truman

 

MILLOR PROTAGONISTA FEMENINA

Laia Costa per Victoria

 

MILLOR PROTAGONISTA MASCULÍ

Ricardo Darín per Truman

 

MILLOR DIRECCIÓ DE PRODUCCIÓ

Josep Amorós per Anacleto: Agente secreto

 

MILLOR PEL·LÍCULA DOCUMENTAL

Game Over

Dirigida per Alba Sotorra, escrita per Isa Campo i produïda per Loto Films, Promarfi Futuro 2010, Televisió de Catalunya, Gaia Audiovisuals, Televisión Española i Dirk Manthey Film UG.

 

MILLOR CURTMETRATGE

El Adiós

Escrit i dirigit per Clara Roquet i produït per Lastor Media.

 

MILLOR PEL·LÍCULA PER A TELEVISIÓ

13 dies d'octubre

Dirigida per Carlos Marques-Marcet, escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès i produïda per Batabat, Lastor Media i Televisió de Catalunya.            

 

MILLOR PEL·LÍCULA DOCUMENTAL

Atrapa la bandera

Dirigida per Enrique Gato, escrita per Jordi Gasull, Javier Barreira i Neil Landau i produïda per 4 Cats Pictures, Ikiru Films, Telecinco Cinema, Telefónica Studios, Los Rockets La Película AIE i Lightbox Animation.

 

MILLOR DIRECCIÓ ARTÍSTICA

Balter Gallart per Anacleto: Agente secreto

 

MILLOR ACTRIU SECUNDÀRIA

Dolores Fonzi per Truman

 

MILLOR ACTOR SECUNDARI

Javier Cámara per Truman

 

MILLOR MUNTATGE

Raúl Román per El Rey de La Habana

 

MILLOR MÚSICA ORIGINAL

Joan Valent per El Rey de La Habana

 

MILLOR FOTOGRAFIA

Josep Maria Civit per El Rey de La Habana

 

MILLOR VESTUARI

María Gil i Sonia Segura per El Rey de La Habana

 

MILLOR SO

Oriol Tarragó, Sergio Bürmann i Marc Orts per Anacleto: Agente secreto

 

MILLORS EFECTES VISUALS

Lluís Castells i Lluís Rivera per Anacleto: Agente secreto

 

MILLOR MAQUILLATGE I PERRUQUERIA

Pablo Perona, Sylvie Imbert i Paco Rodríguez per Nobody Wants the Night (Nadie quiere la noche)

 

MILLOR PEL·LÍCULA EUROPEA

Mandariinid (Mandarines)

Escrita i dirigida per Zaza Urushadze i produïda per Allfilm i Georgian Film, (Estònia, Geòrgia)

 

Recompte certificat per D. Juan A. Andújar Hurtado, Notari de Barcelona, a 27 de gener de 2016.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat