Notícies

14 d'Abril: 85 aniversari de la República Catalana. Torna "El somni català"

el somni català

Francesc Macià, Lluís Companys i Ventura Gassol centraran l'acte que acompanyarà el nou tret de sortida a cartellera de la darrera pel·lícula de Josep Maria Forn. La cita serà el proper dijous 14 d'abril a les 22h als Cinemes Texas de Barcelona.

El somni català es podrà seguir veient a partir de l'endemà, 15 d'abril, en una sessió diària a les 20h del vespre.

Set mesos després de la seva estrena a Catalunya, El somni català torna a la cartellera a partir del proper dijous 14 d'abril. Coincidint amb el 85 aniversari de la proclamació de la República Catalana (14 d'abril de 1931), la re-estrena de la darrera pel·lícula del cineasta català Josep Maria Forn centrarà la seva presentació en les figures de Francesc Macià, Lluís Companys i Ventura Gassol, també pilars centrals del film. Entre els ponents de l'acte (que consistirà en una breu presentació, la projecció de la pel·lícula i un posterior col·loqui), comptarem amb la participació del director de la pel·lícula i també amb la de l'historiador i filòleg català Jordi Bilbeny

El somni català, que va romandre en cartellera durant cinc setmanes l'any passat, teixeix a través de realitat i ficció la mirada lliure i personal del cineasta envers la lluita dels catalans per la recuperació dels seus drets nacionals. Amb un recorregut històric que engega l'any 1904 per arribar als esdeveniments més recents, imatges d'arxiu i peces de ficció estructuren la trama mentre els temes musicals de Pedro Burruezo i els versos de Ventura Gassol (recitats per Montserrat Carulla) vertebren el component més emocional o poètic de la pel·lícula.

Mario Gas, Adolfo Marsillach, Abel Folk, Luis Iriondo o Juan Luis Galiardo són alguns dels noms que apareixen des de la vesant ficcionada de la pel·lícula encarnant personatges clau en la història de Catalunya. Completen el recorregut imatges d'arxiu des de la vessant documental, revivint instants del segle passat i també del present, amb les aparicions, entre d'altres, de Maria Aurèlia Capmany, Francesc Macià, Primo de Rivera o Muriel Casals.   

Tràiler:

Per a més informació consulteu la web.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat