Notícies

L'ACC organitza el curs "De l’anàlisi del guió a la pràctica de la interpretació pel cinema i la TV"

 curs analisi not

El curs tindrà lloc els dies 10, 17, 24 i 31 de maig de 2016 a la seu de l'Acadèmia i l'impartirà el guionista Enric Folch

Com emprar les eines dels anomenats Gurus del Guió per orientar i dotar d’eines innovadores a la feina de l’actor, i la del guionista i el director. 

A partir de conceptes dels reconeguts teòrics del guió Syd Field, Robert McKee, Richard Walter, John Yorke, entre d’altres, descobrirem instruments reveladors que l’actor pot emprar per orientar el treball del seu personatge, i el director i el guionista per desenvolupar la seva feina amb l’actor amb una nova perspectiva. Des de l’anàlisi de l’estructura del guió, el paper del protagonista, el punt de vista de la història, dedicant atenció al to, al gènere i a la definició de les escenes clau, utilitzant els loglines, dotarem de nous utensilis creatius tant als actors -fins i tot per orientar el càsting- com als guionistes i directors.

Enric Folch és guionista i director de pel·lícules i sèries de televisió. En destaquen la multipremiada TV Movie Tempus Fugit, l’exitosa sèrie Doctor Mateo, i El Mètode Grönholm, pel·lícula per a televisió nominada als Gaudí 2016. Format a The London International Film School, ha estat professor durant més de 15 anys a l’ESCAC, ha ensenyat a centres d’actors com Frank Stein i La Bobina, i ofereix trimestralment un curs de guió. Actualment està en la fase de postproducció del seu segon documental com a director, The Devil On Wheels, que tracta sobre com es va fer i el culte al voltant de la primera pel·lícula de Steven Spielberg, Duel (El Diablo sobre Ruedas). Té un blog/web de guió en anglès: thescriptblog.com

 

El curs es farà en català. A l’acabar es facilitarà bibliografia especialitzada.  

Organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català amb la col·laboració de l’AADPC, Agència Catalana de la Joventut, Departament de Cultura de la Generalitat, GAC, Fundació AISGE i Fundació SGAE.

Preu:

  • Membres de l’Acadèmia del Cinema Català: 150,- €
  • Membres ACC aturats amb certificat: 100,-€
  • Carnet Jove: 150,-€
  • Membres de l’AADPC, AISGE, GAC, SGAE: 200,- €
  • Altres: 250,-€

Horari: dimarts 10, 17, 24 i 31 de maig de 10h a 14h 

Places limitades, per ordre d’inscripció. Ompliu el formulari  

 


bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat