Notícies

Josep Maria Queraltó, protagonista del cap de setmana al FESTIMATGE

festimatge queraltó

La projecció del documental JMQ, a la recerca d’un somni sobre el col·leccionista Josep Maria Queraltó tindrà lloc el diumenge 17 d’abril a les 18h a la Sala Mozart de Calella (C/Església, 91), i és el plat fort del cap de setmana al Festival de la Imatge de Calella. 

Queraltó és un amant del FESTIMATGE, en el que col·labora des dels seu inicis amb l’exposició de peces de la seva col·lecció. L’any 2013, el FESTIMATGE va comptar amb les més important de totes aquestes exposicions a la Sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell De les ombres al film, on Josep Maria Queraltó acostava al públic una part d’aquest món suggeridor d’aparells i objectes decisius en el naixement del setè art, autèntiques joies que formen part de la  seva col·lecció, una de les col·leccions privades de cinema i audiovisuals més importants d’Europa.

Josep Maria Queraltó (JMQ) ha assolit una extraordinària col·lecció d’objectes relacionats amb el cinema i el món de l’audiovisual, més de 20.000 peces. En el documental JMQ, a la recerca d’un somni, mitjançant aquestes peces es fa un recorregut per la seva vida i l’evolució tècnica del setè art. Més de trenta entrevistats de diferents nacionalitats veuen la necessitat de convertir la col·lecció en un gran museu pedagògic i lúdic del cinema i de l’audiovisual, o el que és el mateix fer realitat el somni de JMQ.

Per consultar programa complet: http://festimatge.org/programa_festimatge_2016.pdf

Josep Maria Queraltó és Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat