Notícies

Òscar Fernández Orengo exposa a la Filmoteca fotografies de cineastes destacats

 RosaVergés

La Filmoteca de Catalunya acull, des del 5 de maig, l'exposició Cineastes al seu lloc, recorregut fotogràfic amb retrats de diversos destacats cineastes catalans i espanyols.

Cineastes al seu lloc, és la continuació d'A través de mis ojos, Cineastas contados, i Cineastas contados… de amboslados. Aquest projecte de llarg termini presenta directors contemporanis populars i minoritaris retratats en espais de la seva vida quotidiana escollits per ells mateixos. Fernández Orengo presenta aquestes fotografies en blanc i negre i en format panoràmic a la caça i captura de cineastes amb l'objectiu de crear un arxiu documental exhaustiu. En aquesta ocasió són 42 fotografies inèdites de personalitats com Antonio Banderas, Alejandro Amenábar, Julio Medem, Víctor Erice o els acadèmics Rosa Vergès, Antoni Verdaguer o J.A. Bayona, entre d’altres. Aquesta exposició de material inèdit es complementa amb 20 fotografies de l’autor a alguns dels personatges que han visitat la nova seu de la Filmoteca de Catalunya en els darrers quatre anys. Entre ells també hi ha Abbas Kiarostami, Aki Kaurismäki o Jiri Menzel.

La inauguració, el dijous 5 de maig, comptarà amb la presència de l'autor, Òscar Fernández Orengo i algunes personalitats retratades a l'exposició com Rosa Vergés, Carla Subirana, Antoni Verdaguer o Isaki Lacuesta.

Dates:

Del 05/05/2016 al 31/08/2016

Horari:

De dimarts a diumenges: de 16 a 21 h

Per a més informació consulteu la web.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat