Notícies

Comença el rodatge de "Les distàncies", d'Elena Trapé

lesdistancies elenatrape

El segon llargmetratge d'Elena Trapé s'ha començat a rodar a Berlín. El rodatge es preveu que duri fins a finals de març.

El film, protagonitzat per Alexandra Jiménez, Miki Esparbé, Bruno Sevilla, Isak Férriz i Maria Ribera, és un drama sobre l'amistat i el pas del temps. La pel·lícula reflecteix el desencant d'una generació que és conscient d'estar lluny de l'objectiu que havien projectat. Parla sobre què suposa madurar i descobrir que la teva vida no és allò que creies que podria haver arribat a ser. 

Amb la finalitat d'acostar-se als personatges de forma realista i quotidiana, Elena Trapé aposta per una pel·lícula "despullada" d'artificis formals; aconseguir que siguin les mirades i els gestos els que deixin entreveure els conflictes interns que afligeixen els protagonistes. La directora va situar la seva història a Berlín perquè l'hivern, cru i desangelat s'ajustava al sentiment melancòlic que desprenia el seu guió, escrit juntament amb Miguel Ibáñez i Josan Hatero

Aquest és el segon llargmetratge d'Elena Trapé. El 2010, el seu primer llarg, Blog, es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, a la secció Zabaltegi, en què va obtenir el premi "Otra mirada" i va ser nominada com a Millor Direcció Novell als premis CEC (Cercle de Crítics Cinematogràfics). També ha dirigit el documental Palabras, mapas, secretos y otras cosas, sobre la directora Isabel Coixet, presentat al Festival de Màlaga.

Marta Ramírez és la productora executiva, que ha treballat anteriorment en títols com Dictado, La Teta Asustada, Elisa K i El Orfanato

Sinopsi
L'Olivia, l'Eloy, el Guille i l'Anna aterren a Berlín per donar una sorpresa al Comas pel seu trenta-cinquè aniversari. Però ell no els rep com esperaven. Durant un cap de setmana, el grup s'anirà desgranant, qüestionant-se el sentit de la seva amistat i enfrontant-se a la decepció que suposa acceptar que la seva vida no és com ells imaginaven que seria quan eren joves.

Fitxa tècnica i artística

  • Direcció: Elena Trapé
  • Guió: Elena Trapé, Josan Hatero i Miguel Ibáñez Monroy
  • Producció executiva: Marcelo Busse, Isabel Coixet, Marta Ramírez
  • Producció delegada TVC: Cruz Rodríguez
  • Intèrprets: Alexandra Jiménez (Olivia), Isak Férriz, Bruno Sevilla i Maria Ribera amb la col·laboració especial de Miki Esparbé (Comas)
  • Direcció de fotografia: Julián Elizalde

 

El rodatge s'allargarà fins a finals de març. És una producció de Coming Soon Films en associació amb Televisió de CatalunyaMiss Wasabi i Busse & Halberschmidt, amb la col·laboració de TVE i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'ICAA.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat