Notícies

Visions documentals: "Robert Llimós. Art i Ovnis"

robert llimos 

El proper passi del cicle Visions documentals del mes de març, a càrrec de Martí Sans, projectarà el documental Robert Llimós. Art i Ovnis, de José Antonio López de Espinosa

La projecció tindrà lloc el proper dimarts 6 de març a les 20:00, als Cinemes Girona. 

En Robert Llimós és un dels artistes plàstics més notables dels últims anys. Vinculat a les avantguardes sorgides a casa nostra a finals dels anys 60, va ser un dels artistes catalans que s'instal·laren al SoHo novaiorquès a principis dels 70, com es va poder veure en el documental de l'abril passat: Els Karamazoff. Ha rebut diversos reconeixements, entre ells el Premi Nacional d'Arts Plàstiques de la Generalitat.

Als 65 anys, Llimós viu una experiència insòlita: mentre dibuixa a la platja de Fortaleza, al Brasil, veu un ovni entre la boira. Durant dues hores i mitja visita la nau, no sap si físicament o telepàticament. Arran d'aquest encontre extraordinari i també de la dolorosa experiència que suposa la mort sobtada del seu únic fill, la seva vida canvia radicalment i, com no podia ser d'altra manera, també la seva obra. Pinta el que ha vist i la conseqüència és la marginació i el rebuig tant del mercat de l'art com del món cultural. No és estrany sentir relats d’aquest tipus d’experiència, però si ho és venint d'un artista com en Llimós, d'una solvent trajectòria. Ell sap el que s’hi juga, la profunda solitud a la qual està abocat, però a pesar d'això continua pintant allò que l'ha marcat profundament, sent fidel a ell mateix, malgrat l'èxit o el fracàs que això li suposi.

A l'estrena del seu documental Ovnis al barri José Antonio Espinosa coneix a Robert Llimós i junts decideixen embarcar-se en aquest modest i alhora fantàstic documental que, no cal dir-ho, ha estat rebutjat per totes les televisions. Massa sovint l'ortodòxia cultural, i més en un país tan petit com el nostre, s'atorga el dret a rebutjar tot aquell que s'atreveix a treure els peus del plat, dient el que no toca. És per això que, fidels a la consigna de mostrar allò que té poca visibilitat, el cicle Visions documentals presenta aquest treball que, a més, pot propiciar un estimulant debat tant amb el seu director i guionista, José Antonio López Espinosa, com, molt especialment, amb el seu protagonista, en Robert Llimós, qui serà present en la presentació i el col·loqui posterior.

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat