Notícies

Roda de Ter inaugura el Cicle Cinematogràfic Tomàs Pladevall, Soci Fundador i Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català

Captura45

El diumenge dia 6 de maig, a Roda de Ter, comença el 1r Cicle Cinematogràfic Tomàs Pladevall, reconegut director de fotografia català, soci fundador de l’Acadèmia del Cinema Català i Membre d’Honor de la mateixa des del 2013.

El cicle consta de 5 sessions que se celebraran cada diumenge de maig i fins el 3 de juny al Teatre Eliseu de Roda de Ter.

  • 6 de maig. Projecció de la pel·lícula ACTRIUS, seguida d'un fòrum amb la presència de Ventura Pons i del director de fotografia Tomàs Pladevall, en col·loqui amb el públic per comentar principalment aspectes fotogràfics d'aquella producció de l'any 1996.
  • 13 de maig. Projecció de la pel.lícula KARNABAL de Crales Mira, seguida d'un fòrum amb la presència de Joan Font, el director teatral Quimet Pla, l'actor d'Els Comediants i el director de fotografia Tomàs Pladevall.
  • 20 de miag. Projecció de la pel.lícula GAUDÍ de Manel Huerga, seguida d'un fòrum amb la presència de M. Huerga, directror, Josep Miquel Aixalà, muntador, Paco Poch productor i el director de fotografia Tomàs Pladevall.
  • 27 de maig. Projecció de la pel.lícula TIC TAC de Rosa Vergés, seguida d'un fòrum amb la presència de Rosa Vergés, directora, Rosa Ros, directora artística i el director de fotografia Tomàs Pladevall.
  • 3 de juny. Projecció de la pel.lícula DANIYA, JARDÍ DE L'HAREM de Carles Mira, seguida d'un fòrum amb la presència de Carles Jover, productor i el director de fotografia Tomàs Pladevall.


Tomas Pladevall Fontanet, director de fotografía:

Nascut a Sabadell, Barcelona, l'any 1946. Resideix a Roda de Ter des que es va retirar de la professió activa l'any 2013. Enginyer Técnic titulat. Diploma com a Director de Fotografía a l'Escola Oficial de Cinematografía (EOC) de Madrid, l'any 1972. Ha fotografiat 56 llargmetratges, i més de 400 produccions curtes. També ha dissenyat la de llum les d'obres cerimónies de d'teatre obertura i i espectacles. Va ser el director d'il.luminació de les ceremonies d'obertura i cloenda dels Jocs Olimpics i Paralimpics del 1992 a Barcelona. També ha treballat en il.luminació d'aqruitecutra. 

Ha dirigit un Master internacional a la ESCAC, a Terrassa, i impartit classes de direcció de fotografía en diferents centres docents. A l'any 1984 li fou publicat el diccionari Video Terminotogy, en anglés, catala i espanyol. Ha assessorat en temes de laboratori per a la preservació i restauració de pel·lícules als arxius de la Filmoteca catalana.

Ha estat guardonat dues vegades per la Generalitat de Catalunya com a Millor Técnic cinematografíe (1986 i 1987). A l'any 1998 li fou atorgat el Prisma AEC, premi deis directors de fotografía espanyols al millor treball en llargmetratge, per TREN DE SOMBRAS, i l'any 1999 el premi Sant Jordi per la promoció de la AEC, l'associació deis directors de fotografía espanyols de la que en fou president entre 1993 i 1995. És soci fundador, i Membre d'Honor des de 2013, de l’Acadèmia del Cinema Català. Distingit com a Patró És soci d'Honor de fundador, la i Fundació Membre Aula d' de Honor Cinema des de CoHec2013, ció de l'AcaJosep Mdémia del Queraltó, Ci l'nema any 2013. Catala. L'any Distingit 2018 és elegit president de la Junta del Festival Audiovisual Miquel Obiols (FAMO), que organitza el Concurs de vídeos i fotografíes Selfie-Autoretrat, i els Cicles Cinematografíes, a Roda de Ter i Les Masies de Roda.

Web: www.festivalobiols.cat

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat