Notícies

"Buñuel en el laberinto de las tortugas" competirà per representar Espanya als Oscars 2020


L’Academia de Cine Español fa pública la preselecció del film d’animació, dirigit pel barceloní Salvador Simó, juntament amb Dolor y Gloria, d’Almodóvar, i Mientras dure la guerra, d’Amenábar.

El film d’animació Buñuel en el laberinto de las tortugas, dirigit pel barceloní Salvador Simó i amb producció de The Glow, Sygnatia i Submarine competirà per representar Espanya als Oscars 2020 i lluitar per l’estatueta a Millor pel·lícula estrangera. L’Academia de Cine Español ha fet pública la preselecció de l’òpera prima de Salvador Simó, que relata el rodatge del cèlebre documental Tierra sin pan, dirigit per Luis Buñuel a la comarca extremenya de Las Hurdes. Es tracta d’un film basat en el còmic homònim de Fermín Solís que ha tingut un llarg recorregut per festivals, emportant-se reconeixements com el premi Feroz Puerta Oscura al millor llargmetratge de la secció oficial al Festival de Màlaga, el premi especial del jurat a l’Animation is Film de Los Angeles i el premi a la millor música original i una menció especial al Festival d’Annecy.

Completen la llista de films preseleccionats Dolor y Gloria, de Pedro Almodóvar, i Mientras dure la guerra, d’Alejandro Amenábar, dues produccions que també compten amb participació de talent català: en el cas de Dolor y Gloria, Nora Navas com a actriu secundària, Teresa Font en el muntatge, Sergio Bürmann i Marc Orts al so i Montse Ribé als efectes visuals. I pel que fa a Mientras dure la guerra, Eduard Fernández i Karra Elejalde encapçalant el repartiment.


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat