Notícies

Els Premis Feroz reconeixen el talent català

Els guardons de la crítica cinematogràfica espanyola reconeixen el cinema català

El passat dimarts 2 de març es va celebrar al Teatre Coliseum de Madrid la vuitena edició dels Premis FEROZ, l’avantsala dels Premis Goya. Aquests premis, atorgats per  l’Associació d’Informadors Cinematogràfics d’Espanya (AICE), són un distintiu a les millors sèries i cinema de tot el territori espanyol i, enguany, ha estat notori l’abundant talent català entre els films candidats i guardonats.

Entre el palmarès dels Feroz 2021 hi ha fins a sis produccions locals, cinc d’elles nominades a la 13a edició dels Premis Gaudí: l’òpera prima de Pilar Palomero, Las Niñas, va ser la protagonista de la nit, enduent-se els guardons a Millor pel·lícula dramàtica, a Millor direcció i a Millor guió; La boda de Rosa, d’Iciar Bollain, va rebre el premi a millor pel·lícula de comèdia; My Mexican Bretzel, de Núria Giménez Lorang, va rebre el premi Feroz Especial d’aquesta edició; Baby, l’última pel·lícula del director Juanma Bajo Ulloa, va endur-se el guardó a Millor música original i Mario Casas va ser guardonat com a Millor protagonista en una pel·lícula per la seva interpretació a No Matarás, dirigida per David Victori. També, El año del descubrimiento, co-produïda per LaCima Producciones, va recollir el Feroz a Millor pel·lícula documental.

Malgrat la difícil situació d’emergència sanitària, els Feroz es van poder celebrar presencialment amb aforament reduït i la cerimònia es va poder seguir en directe a través del canal de YouTube dels Premis.

Consulta aquí el palmarès complet.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat