Notícies

La Mostra de Cinema Espiritual premia Judith Colell

La 18 edició de la mostra tindrà lloc del 15 al 30 de novembre

Tot a punt perquè engegui la 18a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, una iniciativa de la Direcció General d'Afers Religiosos amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social "la Caixa" i els cinemes Verdi, que té l’objectiu d’obrir, a través del cinema, una finestra a la realitat religiosa de Catalunya i afavorir el diàleg interreligiós.

Un total de 51 sales en 23 municipis catalans acolliran 88 projeccions presencials que es completaran amb una programació online a FilminCAT i a la Sala Virtual Verdi, la plataforma de l’homònima sala barcelonina. 

Entre els 84 films seleccionats hi ha pel·lícules com El jove Ahmed, dels germans Dardenne, una pel·lícula que aborda el tema del radicalisme religiós i que obre portes al diàleg; El pa de la guerra, de Nora Twomey, denúncia de la barbàrie a què són sotmeses les nenes afganeses; o The Farewell, de Lulu Wang, sobre el dol i les diferents maneres que té l’ésser humà de fer-hi front. Altres obres són La sal de la Terra, de Wim Wenders i Juliano Ribeiro Salgado, i Els espigoladors i l’espigoladora, d’Agnès Varda, ambdós documentals programats en el marc del cicle Ecologia i espiritualitat. A la Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració de Casa Àsia, es podrà veure una retrospectiva sobre Satyajit Ray en el centenari del seu naixement (Calcuta, 1921-1992). 

El dia 23 de novembre a la Sagrada Família, la directora i presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, recollirà el IV Premi de Cinema Espiritual de la mà de la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró.

Les poblacions que acullen aquesta edició de la mostra són Alella, Barcelona, Blanes, Figueres, Girona, Granollers, la Vall d’en Bas, les Franqueses del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Montblanc, Olesa de Montserrat, Olot, Reus, Sabadell, Salt, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Terrassa, Vic i Vilassar de Mar. Aquesta edición arribarà també als centres penitenciaris de Catalunya i als centres educatius de justícia juvenil, en el marc de les activitats per a la reinserció de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Conselleria de Justícia.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat