Notícies

Jove talent català al Reteena

La 4a edició del Festival Audiovisual Jove de Barcelona se celebrarà del 4 al 12 de desembre

El Festival Audiovisual Jove de Barcelona - Reteena torna a la seva modalitat 100% presencial i, del 4 al 12 de desembre, celebrarà la seva 4a edició a diferents espais de la ciutat comtal. 

Entre la programació del festival, triada pels mateixos joves, destaquen Chavalas, opera prima de Carol Rodríguez candidata als XIV Premis Gaudí; els curtmetratges L’estrany, de Marc Guanyabens i Pous, també candidat a l’edició d’enguany dels premis de l’Acadèmia; Malamar, de Clàudia Turró i El saber perder, de Marc Puig Biel, ambdós amb producció d’ESCAC; i Els peixos no dormen mai, de Gerard Gil Obradors i Aida Martos. També es podrà veure el film Ovella, una obra col·lectiva dirigida pels alumnes d’últim any de grau de l’ESCAC, protagonitzada per Nao Albet. 

Pel que fa a les activitats que tindran lloc en el marc del festival, l’acadèmica Sumpta Ayuso i Tània Balló participaran en una conversa sobre les sèries de true crime, com Crims; la muntadora Estel Román impartirà una classe sobre muntatge organitzada amb l’Associació de Muntadores i Muntadors de l’Audiovisual de Catalunya (AMMAC) i Guionistes Associats de Catalunya (GAC) protagonitzaran una darrera xerrada sobre guió i òperes primes. 

El cineasta i acadèmic Jordi Boquet, guardonat als XIII Premis Gaudí a Millor curtmetratge per Ni oblit ni perdó, formarà part del Jurat d’enguany juntament amb la crítica de cinema Mariona Borrull i l’actriu Violeta Rodríguez. 

Consulta aquí tota la programació.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat